ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ UNESCO - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ UNESCO

 

Ανοίγει η συζήτηση για την ένταξη μνημείων από την Κρήτη στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομίας της Unesco. Επεξηγήσεις για τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, τις προσδοκίες που υπάρχουν για μνημεία της Κρήτης αλλά και η εμπειρία από περιοχές που είναι ενταγμένες στον κατάλογο (Ρόδος, Κέρκυρα) θα μεταφερθούν στην εκδήλωση- συζήτηση που θα γίνει το Σάββατο στο Μεγάλο Αρσενάλι και διοργανώνεται από το ΚΑΜ και την Περιφέρεια Κρήτης.
 



Χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΚΑΜ Αμαλία Κωτσάκη σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα το μεσημέρι επισήμανε πως «τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει η διεθνή πολιτική από την Unesco και αυτό βεβαίως παρασύρει και την Εθνική πολιτική. Για αυτό και η συνάντηση μας το Σάββατο δίνει μια ευκαιρία να αποσαφηνιστούν κάποια πράγματα, να ξεκαθαρίσουν οι προϋποθέσεις και οι δυνατότητες. Αυτή η συνάντηση είναι πρώτη, προκειμένου να συμβάλλουμε στην εξέλιξη των διαδικασιών γιατί η ένταξη των μνημείων της Κρήτης στον κατάλογο των μνημείων είναι κάτι πολύ σημαντικό». 

 


Ερωτηθείς από τα «Χ.Ν.» για παλαιότερες πρωτοβουλίες να ενταχθεί στο σύνολο της η παλιά πόλη των Χανίων στα προστατευόμενα μνημεία η κ. Κωτσάκη επισήμανε πως η τάση αυτή τη στιγμή είναι οι «σειριακές εγγραφές, όχι ένα μνημείο μεμονωμένο αλλά μια σειράς ομοειδών αντικειμένων. Για παράδειγμα οι Ενετικές οχυρώσεις της Μεσογείου ή το θέατρο της Απτέρας σε μια σειρά αρχαίων θεάτρων. Υπάρχουν και τα μνημεία φυσικού κάλλους όπως τα φαράγγια, χωρίς να αποκλείει και πολύ σημαντικά μεμονωμένα μνημεία. Όλα αυτά όμως θα μας εξηγηθούν στην εκδήλωση»
Από την Κρήτη τα μνημεία που βρίσκονται πολύ κοντά στο να μπουν στον κατάλογο είναι το φαράγγι της Σαμαριάς και η Σπιναλόγκα.


 

ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
ΦΩΤ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............