Η ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΣΤΟ ΚΑΒΟ ΣΙΔΕΡΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΣΤΟ ΚΑΒΟ ΣΙΔΕΡΟ


Mε λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών από την ευρύτερη περιοχή πανηγύρισε την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου, μνήμη του Οσίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου, ο φερώνυμος Ιερός Ναός στο ακρωτήριο Κάβο Σίδερο, που αποτελεί μετόχι της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Παναγίας Ακρωτηριανής Τοπλού και βρίσκεται εντός της Προκεχωρημένης Ναυτικής Βάσης (Π.Ν.Β.) Κυριαμαδίου.

Το εσπέρας της Τρίτης 3 Φεβρουαρίου τελέσθηκε η ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής με πολυπληθή παρουσία πιστών από όλο τον Νομό Λασιθίου.






Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τον Πανοσιώτατο Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τοπλού Αρχιμ. Φιλόθεο Σπανουδάκη και άλλους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο.




Ο Σεβ. κ. Ευγένιος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Ισίδωρο που συνδύασε άριστα τη θεωρία με την πράξη και αναδείχθηκε σοφός διδάσκαλος και πνευματικός καθοδηγητής, έχοντας ως φωτεινό πρότυπό του τον Τίμιο Πρόδρομο και πρώτο μέλημά του την ανόθευτη διατήρηση της ορθοδόξου πίστεως. Επίσης ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευσέβεια των προγόνων μας που ανήγειρε και συντήρησε τα Μοναστήρια και τους διάσπαρτους ναούς και εξωκκλήσια, όπως είναι και το πανηγυρίζον Μονύδριον του Οσίου Ισιδώρου στο ανατολικότερο σημείο της Κρήτης


Στην εορτή παρέστησαν ο Διοικητής του Ναυστάθμου Κρήτης Αρχιπλοίαρχος κ. Δημοσθένης Χέλμης, ο Διοικητής Πλωτάρχης κ. Γεώργιος Καθεκλάκης και Αξιωματικοί της Πρωκεχωρημένης Ναυτικής Βάσης Κυριαμαδίου και πολλοί προσκυνητές από ολόκληρη την Κρήτη.


Τέλος, κατά τη διάρκεια της δεξίωσης στη Λέσχη Αξιωματικών της Μονάδος ο Διοικητής του Ναυστάθμου Κρήτης Αρχιπλοίαρχος κ. Δημοσθένης Χέλμης επέδωσε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ευγένιο αναμνηστική πλακέτα με το έμβλημα του Ναυτικού Ναυστάθμου Κρήτης.

http://www.sitiapress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............