ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΜΥΡΤΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΜΥΡΤΟΥ

Και σε αυτή την κακοκαιρία τα δυτικά χωριά του Δήμου Ιεράπετρας υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές. Έτσι ο δρόμος μετά τις Μάλλες, που οδηγεί προς το Σελάκανο, έκλεισε για αρκετές ώρες λόγω των κατολισθήσεων. Αρκετά σημεία του οδοστρώματος γέμισαν λακκούβες. Κατολίσθηση σημειώθηκε και στο δρόμο που οδηγεί προς τη Θρυπτή. Τα συνεργεία του Δήμου επιχείρησαν όπου χρειάστηκε για να απομακρύνουν τις πέτρες, όμως η ομίχλη που επικρατούσε δυσχέραινε το έργο τους.



Από τις βροχοπτώσεις γέμισαν τα ποτάμια και τα ρυάκια με αρκετές ποσότητες νερού προκαλώντας κυρίως μικρά προβλήματα, ακόμη και σε ιδιοκτησίες και χωράφια. Στο Μύρτος ωστόσο, ελλοχεύει ο κίνδυνος να πέσει η πετρόχτιστη γέφυρα, που αποτελεί σημείο αναφοράς και ιστορικής σημασίας μνημείο για το χωριό και τους κατοίκους του, εάν δεν ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες συντήρησης.
Τη γέφυρα, που βρίσκεται κοντά στο χωριό, επισκέφθηκε ο αρμόδιος σε θέματα πολιτικής προστασίας περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιάννης Γουλιδάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρο Παντελάκη και είδαν από κοντά την υφιστάμενη κατάσταση.

ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ
anatolh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............