3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΣΤΑ ΡΟΥΣΟΧΩΡΙΑ ΠΕΔΙΑΔΟΣ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΣΤΑ ΡΟΥΣΟΧΩΡΙΑ ΠΕΔΙΑΔΟΣ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ


Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η Κρήτη, ο τόπος μας, είναι ένα περιβόλι γεμάτο παραδόσεις. Έτσι είναι. Έχει απ' όλα: αναρίθμητα ήθη, έθιμα, χορούς, γεύσεις, χρώματα...... που δεν πρέπει να παραμελήσουμε και να τα αφήσουμε να χαθούν.
Σκοπός μας, των πολιτιστικών Συλλόγων είναι να καταγράψουμε ότι δεν έχει ακόμα ο χρόνος καταστρέψει και να σφραγίσουμε το παρόν με το παρελθόν. Ενωμένοι με αγάπη για τον τόπο μας, να αγωνιστούμε για την πολιτιστική μας κληρονομιά με κοινό στόχο να μεταδώσουμε με σεβασμό στις νεότερες γενιές την αρχοντιά των παλαιότερων.

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι για άλλη μια χρονιά συνεχίζουμε την προσπάθεια μας να κρατήσουμε τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας ζωντανά και να μεταδώσουμε την αρχοντιά των παλαιοτέρων στις νεότερες γενιές. 


Η εκδήλωση
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αποστόλων με τη συμπαράσταση των Πολιτιστικών Συλλόγων Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά και Θραψανού, σας καλούν σε παραδοσιακά  Γαστρο…μαγειρέματα στο 3ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας. Επιπλέον, πάντα με οδηγό την παράδοση καλούμε όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Κρήτης να αγκαλιάσουν την εκδήλωση και να παρουσιάσουν στο Φεστιβάλ ένα παραδοσιακό φαγητό και ένα γλυκό με υλικά που προσφέρει η Κρητική ύπαιθρος που αποτελούν και τη βάση για το θαύμα της κρητικής κουζίνας.         


                                                                                                                         Με είσοδο ελεύθερη τα μέλη και οι φίλοι των Πολιτιστικών Συλλόγων  θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά:
         Ομιλία της κ. Αναστασίας Μαρκάκη, Επίκουρης Καθηγήτριας του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης με θέμα «Η κρητική Διατροφή από το χθες στο σήμερα»
         Παρουσίαση παραδοσιακών  Κρητικών χορών από το Λαογραφικό Όμιλο Λάζαρου και  Μανόλη Χνάρη
         Μουσικά ακούσματα από παραδοσιακές ορχήστρες του τόπου μας
         Παραδοσιακά Γαστρο…μαγειρέματα και
         να δοκιμάσουν τα παραδοσιακά εδέσματα.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί από την Βούλα Νεονάκη. 


Αυτόν τον Πολιτισμό προάγουμε και πρέπει όλοι εμείς οι αγωνιστές του πολιτισμού να στηρίζουμε με αγάπη και ανιδιοτέλεια τον κοινό μας στόχο, που κάποιες στιγμές κινδυνεύει να αλλοιωθεί! Γι'αυτό οφείλουμε μετά από κάθε μας δραστηριότητα και πρωτοβουλία να κρίνουμε το αποτέλεσμα και αν κάποιες φορές διαπιστώσουμε προσπάθεια αλλοτρίωσης και εμπορευματοποίησης των προσπαθειών μας, επιβάλλεται να αναθεωρούμε τις κινήσεις μας ώστε να τις προστατεύσουμε.
Με όλα τα παραπάνω στο μυαλό και την καρδιά μας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αποστόλων, αποφάσισε φέτος να διοργανώσει την Κυριακή 8 Μαρτίου και ώρα 10:30 το πρωί, το 3ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας στο Πάνθεον στα Ρουσοχώρια Πεδιάδος το 3ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας χωρίς τη συμβολή κανενός επιχειρηματία, ώστε αυτό να μη μετατραπεί σε ένα φθηνό και κενό πανηγύρι. Προσπαθούμε χρονιά τη χρονιά να δώσουμε σε αυτό το γεγονός την σημασία που του αξίζει, καθώς η κρητική διατροφή θεωρείται από τις ωφελιμότερες παγκοσμίως και να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας, αλλά και τις επόμενες γενιές κάνοντάς τες κοινωνούς σε αυτήν την «ιεροτελεστία» της κουζίνας.



Είμαστε αληθινά ευτυχισμένοι γιατί σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε πολλούς αρωγούς, ξεκινώντας από την οικογένεια Παπουτσάκη που μας παραχωρεί το χώρο, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά και Θραψανού που μας βοηθούν πολύ, την Περιφέρεια Κρήτης αλλά και τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, που είναι πάντα δίπλα μας και μας στηρίζουν.


Καλούμε όλους εσάς να συμμετάσχετε με τα εκλεκτά εδέσματα του  τόπου σας και τις πατροπαράδοτες συνταγές σας.  Η προθεσμία για να δηλώσετε συμμετοχή  είναι μέχρι 17/2/2015, αλλά και για περισσότερες πληροφορίες στην κ. Λένα Ηγουμενάκη τηλ. 6937493930 email: lena.igou@hotmail.com.



Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο

 του Πολιτιστικού Συλλόγου Αποστόλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............