ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΟΥΣΟ ΠΟΡΤΑΛΙΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΟΥΣΟ ΠΟΡΤΑΛΙΟ

Εκδήλωση τιμής, μνήμης και χρέους αφιερωμένη στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και τιμώντας τη μνήμη των Νίκου Παπαδάκη (Καπετάν Λεμονιά) Καπετάνιο του ΕΛΑΣ, Εθνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός και Μανούσου Πορτάλιου, που σκοτώθηκαν από το μισαλλόδοξο-μετακατοχικό καθεστώς στις 17-1-1945, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή από την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.
 
 
 
Η εκδήλωση έγινε στην Κοξαρέ (περιοχή Σαραζίνα, παλιός δρόμος προς την ΜΠΕΤΑΡΜ).
 
Τον λόγο πήραν ο Κώστας Βαβουράκης, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος έκανε μια ιστορική αναφορά, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν τα γεγονότα, για τον ρόλο και τη σπουδαία συμβολή του ΚΚΕ στον ηρωικό αγώνα του ελληνικού, αλλά και του κρητικού λαού πιο συγκεκριμένα.
 
Ακολούθησε ομιλία εκ μέρους του τοπικού παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Ρεθύμνου, όπου μεταξύ άλλων ο πρόεδρός της Γιάννης Πολυχρονάκης τόνισε μεταξύ άλλων: «Στον Νομό Ρεθύμνου τιμητική θέση, στην ιστορία της Εθνικής Αντίστασης κατέχουν οι παραπάνω μαχητές, που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους, για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον κατακτητή. Πήρανε μέρος σε όλες της μάχες που έδωσε ο ΕΛΑΣ στον Νομό και ειδικότερα στη νικηφόρα μάχη των Ποταμών». Τόνισε ακόμα, «η σημερινή εκδήλωση Μνήμης γίνετε σε μια πολύ κρίσιμη χρονιά για τα λαϊκά στρώματα, όπου στενάζουν κάτω από την οικονομική λαίλαπα».
 
Το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθεί μνημείο στο σημείο που σήμερα βρισκόμαστε, προς τιμήν των πεσόντων.
 ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............