-
Στην είσοδο του λιμανιού, εκεί που τελειώνει ο δυτικός μόλος, δεσπόζει ένα επιβλητικό φρούριο. Κατά τη Βενετοκρατ...
-
Το να κατάγεσαι από το Ηράκλειο σημαίνει Να βρίσκεις πάντα παρέα για καφέ, ακόμη κι αν κατεβαίνεις μόνος σου στο κέντρο. Να ξέρεις ότι...
-
Ένα ιστορικό σχολείο της πόλης του Ηρακλείου όπου απο τα θρανία του πέρασαν πολλοί μαθητές, και καθηγητές. Το σχολικό συγκρότημα της ο...
-
Η περιοχή του Καράβολα άρχισε να κατοικείται για πρώτη φορά στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Οι πρώτες κατοικίες κατασκευάστηκαν ...
-
Α λλο ένα τροχαίο δυστύχημα με 3 νεκρούς μετράει η Κρήτη . Σήμερα το πρωί Κυριακής 24 Απριλίου στο κόμβο - καρμανιόλα του Σκαλανίου...
-
Ο Μανώλης Βάρδας, ο δάσκαλος από τον Άγιο Νικόλαο ζούσε ήρεμα….μέχρι η ζωή να του δείξει το σκληρό πρόσωπό της….Μέχρι η μοίρα να του...
-
Υπάρχει ακόμα Ανθρωπιά στις μέρες μας τ ο ήθος ευτυχώς δεν έχει εκλείψει και αυτό βλέπουμε κατά καιρούς να το αποδεικνύουν στην πράξη συμπ...
2 κιλά αλεύρι
2½ φλιτζάνια ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι χυµό πορτοκάλι
2 ποτήρια νερό
2 µπέικιν-πάουντερ
1 κουταλιά κανέλα
1 κουταλιά γαρύφαλλα
σουσάµι καβουρντισµένο
Βάζουµε σε µια λεκάνη το λάδι, τη ζάχαρη και τα δουλεύουµε καλά. Προσθέτουµε το νερό, το µπέικιν-πάουντερ, διαλυµένο στον χυµό πορτοκάλι, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και στο τέλος το αλεύρι σιγά σιγά µέχρι να φτιάξουµε µια µαλακή ζύµη. Πλάθουµε τα κουλουράκια, τα πασπαλίζουµε µε το σουσάµι και τα ψήνουµε σε µέτριο φούρνο.
foto :https://mageirikipandaisia.wordpress.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου