ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ


Η μορφολογία του εδάφους του Αποκόρωνα είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Στο νότο υπάρχουν τα ψηλά – και πολύ γνωστά – Λευκά Όρη. Στην κεντρική περιοχή του Αποκόρωνα, θα βρείτε γραφικά οροπέδια που περιβάλλονται από λόφους. Στο νότο, ο Αποκόρωνας αποτελεί το νοτιοανατολικό τμήμα του κόλπου της Σούδας και εκτείνεται μέχρι τη γραφική Χερσόνησο Δράπανο. Στο ανατολικότερο τμήμα της βρίσκεται το γνωστό θέρετρο της Γεωργιούπολης.




Ο Αποκόρωνας είναι μία από τις πιο πράσινες περιοχές στα Χανιά και στην Κρήτη γενικότερα. Το φυσικό τοπίο του είναι μοναδικό, ιδανικό για την παραγωγή ποιοτικού ελαιόλαδου και κρασιού. Στην ανατολική πλευρά της επαρχίας του Αποκόρωνα βρίσκεται η μοναδική λίμνη της Κρήτης, η λίμνη Κουρνά, κοντά στο ομώνυμο χωριό Κουρνάς.



Το παραθαλάσσιο τμήμα του Αποκόρωνα είναι στο μεγαλύτερό του μέρος βραχώδες και άγριο, ακατάλληλο για κολύμπι, αλλά προσφέρει υπέροχη θέα προς τη θάλασσα και τη Χερσόνησο του Ακρωτηρίου. Παρόλα αυτά, σε κάποια σημεία της ακτογραμμής θα βρείτε εξαιρετικές παραλίες, μερικές από τις καλύτερες της Κρήτης.



Ο κύριος λόγος για τον οποίο ο Αποκόρωνας Χανίων είναι μια από τις πιο γόνιμες περιοχές της Κρήτης, είναι τα πολλά μικρά του ποτάμια, από τα οποία ο Ποταμός Κοιλιάρης είναι ο πιο σημαντικός. Αξιοσημείωτο είναι ότι στον Αποκόρωνα θα βρείτε υπέροχα φαράγγια, όπως το Φαράγγι του Δίκταμου, και πάρα πολλές σπηλιές – υπάρχουν περισσότερες από 200 σπηλιές ιστορικής ή φυσικής σημασίας στην επαρχία του Αποκόρωνα.

Ο Αποκόρωνας είναι γνωστός για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.Ίσως ο πιο σπουδαίος από αυτούς να είναι η ομορφιά και ο παραδοσιακός χαρακτήρας των χωριών του, που αποτελούν πόλο έλξης για τους ταξιδιώτες που αναζητούν έναν ενδιαφέροντα ορεινό προορισμό στην Κρήτη, ο οποίος παράλληλα να βρίσκεται κοντά στη θάλασσα.
Eκτός από την όμορφη, παραδοσιακή πρωτεύουσα, το Βάμο, στον Αποκόρωνα υπάρχουν επίσης τα παρακάτω χωριά, ιδιαίτερα γνωστά στο νομό Χανίων και την Κρήτη γενικότερα:



Τα Δουλιανά είναι κέντρο της παραδοσιακής Κρητικής αρχιτεκτονικής, και ένα υπέροχο μέρος για να μείνετε ενώ εξερευνάτε τον Αποκόρωνα.


Οι Βρύσες είναι ένα από τα πιο δροσερά μέρη στην Κρήτη, ιδανικό για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.


Το Γαβαλοχώρι είναι ένα παραδοσιακό αγροτικό χωριό με ενδιαφέρουσα ιστορία και ερείπια από διάφορες ιστορικές περιόδους.



Το Αρμένι είναι ένα μεγάλο, σκιερό χωριό, γεμάτο πλατάνια και με φημισμένες ταβέρνες.
Η Πλάκα είναι ένα παραδοσιακό χωριό που προσφέρει θέα προς τη θάλασσα που κόβει την ανάσα.
Η Αλμυρίδα, δίπλα στην Πλάκα, είναι το πιο χαρακτηριστικό θέρετρο του Αποκόρωνα, διαθέτοντας υπέροχες παραλίες.



Οι Καλύβες, στο δυτικότερο τμήμα του Αποκόρωνα, είναι ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό με μεγάλη αμμώδη παραλία και πολύ καλές ψαροταβέρνες.



Η Γεωργιούπολη, στο ανατολικότερο τμήμα του Αποκόρωνα, είναι ένα διάσημο και δημοφιλές θέρετρο.



Άλλα γνωστά χωριά του Αποκόρωνα είναι ο Κεφαλάς, η Ασή Γωνιά, η Κρυονερίδα και ο Εμπρόσνερος. Συνολικά, ο Αποκόρωνας έχει 75 χωριά, καθένα από τα οποία έχει τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα.

Ο Αποκόρωνας Χανίων είναι ένα μοναδικό μέρος στην Κρήτη και στην Ελλάδα γενικότερα. Τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα χωριά, το υπέροχο φυσικό περιβάλλον και το χαρακτηριστικό του χρώμα, κάνουν τονΑποκόρωνα Χανίων ένα από τα καλύτερα μέρη για διακοπές στη Δυτική Κρήτη.

http://www.kambos-village.gr/

Post Top Ad

.............