ΜΗΛΟΠΙΤΑ
Καθαρίζουμε 3-4 μήλα ανάλογα το ταψί.
Τα κόβουμε ροδέλες περίπου ένα εκατοστό.
Βάζουμε σ΄ ένα ταψί μισό βιτάμ να λιώσει .
Στη συνέχεια τοποθετούμε (στρώνουμε) τα μήλα πάνω στο λιωμένο βιτάμ .
Τα πασπαλίζουμε με κανέλα και μισό φλιτζάνι ζάχαρη.
Τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν 10-15 λεπτά.
Χτυπάμε 4 ασπράδια, προσθέτουμε μισό φλιτζάνι ζάχαρη, συνεχίζοντας να χτυπάμε προσθέτουμε ακόμα μισό φλιτζάνι ζάχαρη, τους κρόκους και ένα ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Βγάζουμε τα ψημένα μήλα από το φούρνο και πάνω τους ρίχνουμε το μίγμα που ετοιμάσαμε.
Βάζουμε ξανά το ταψί στο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά.
‘Όταν είναι έτοιμο το ξεφορμάρουμε σε ένα ώστε τα μήλα μας να είναι από πάνω
Καλή επιτυχία και καλή μας όρεξη
Επιμέλεια: Βασιλική Παπουτσάκη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου