Ντοκιμαντέρ για το Μινωϊκό Πολιτισμό με πρωταγωνιστή τον «Ιησού» του Τζεφιρέλι - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Ντοκιμαντέρ για το Μινωϊκό Πολιτισμό με πρωταγωνιστή τον «Ιησού» του Τζεφιρέλι

Μια πρώτη γεύση από το ντοκιμαντέρ «Creta Divina»(Θεϊκή Κρήτη) του Φώτη Κωνσταντινίδη, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Χανιώτες που βρέθηκαν στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου την Κυριακή.
Πρωταγωνιστής ο γνωστός Αγγλος ηθοποιό Robert Powell, ο ρόλος του οποίου στη σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ο Χριστός από τη Ναζαρέτ» έχει μείνει στην κινηματογραφική Ιστορία.

«Πρόκειται για ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Robert Powell. Σκοπός μας είναι με αυτή τη δουλειά να φέρουμε στο προσκήνιο της παγκόσμιας ενημέρωσης τον Κρητικό πολιτισμό και ειδικά τον Μινωϊκό που είναι ο πρώτος πολιτισμός της ανθρωπότητας, που δεν έχει διαδοθεί διεθνώς. Επειδή πιστεύω ότι το μεγαλύτερο κεφάλαιο της Ελλάδας είναι ο πολιτισμός της και η Κρήτη το λίκνο του παγκόσμιου πολιτισμού οφείλουμε να το αναδείξουμε» δήλωσε ο σκηνοθέτης.
Ήδη έχει γυριστεί το πρώτο μέρος της ταινίας το οποίο και προβλήθηκε με τη συμμετοχή των δρ. Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη, πρώην Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονοιάς, δρ. Εφη Σαπουνά – Σακελλαράκη, Επίτιμη Εφορος Αρχαιοτήτων και τον καθηγητή Νίκος Σταμπολίδης, Διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Τον Απρίλιο ο Robert Powell θα βρεθεί στην Κρήτη για τα γυρίσματα του δεύτερου μέρους του ντοκιμαντέρ που σύμφωνα με τον σκηνοθέτη θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο ώστε να παρουσιαστεί σε τηλεοπτικά κανάλια στην Ελλάδα αλλά και κυρίως στο εξωτερικό καθώς είναι αγγλόφωνο.


haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............