Εκδήλωση τιμής στον σπηλαιολόγο Ι. Τσιφετάκη - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Εκδήλωση τιμής στον σπηλαιολόγο Ι. Τσιφετάκη

Ο Φυσιολατρικός - Ορειβατικός Σύλλογος Σητείας και το Τμήμα Κρήτης της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας διοργανώνουν εκδήλωση τιμής σε αναγνώριση της συμβολής του πρωτοπόρου σπηλαιολόγου και εξερευνητή κ. Ιωάννη Τσιφετάκη στην ανάπτυξη της σπηλαιολογίας στην Κρήτη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 στη αίθουσα παρουσιάσεων του ξενοδοχείου Sitia Beach (οδός Καραμανλή 14) στις 7:00μμ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
18:30’ - Προσέλευση κοινού. Προβολή φωτογραφιών από σπήλαια της Σητείας
19:00’ - 19:15’ Καλωσόρισμα (Γιάννης Δασκαλάκης / Πρόεδρος Φ.ΟΡ.Σ.Σ.)
19:15’ - 19:45’ Ο σπηλαιολόγος Ιωάννης Τσιφετάκης (Καλούστ Παραγκαμιάν / Τμήμα Κρήτης Ε.Σ.Ε.)
19:45’ - 20:00’ Συνεχίζοντας το έργο των πρωτοπόρων (Κωστής Φωτεινάκης / Τμήμα Κρήτης Ε.Σ.Ε.)
20:00’ - 20:15 Τελετή τιμής
20:15’ Απονομή βεβαιώσεων στους σπηλαιολόγους που παρακολούθησαν το πρώτο σπηλαιολογικό σεμινάριο του Φ.ΟΡ.Σ.Σ.


O κ. Ιωάννης Εμμ. Τσιφετάκης γεννήθηκε στην Αγία Τριάδα Σητείας το 1934. Τέλειωσε το Γυμνάσιο Σητείας και σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Ρόδου. Διορίστηκε δάσκαλος στο νομό Χανίων όπου και υπηρέτησε σε διάφορα σχολεία. Στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αθηνών και φοίτησε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ακολούθως υπηρέτησε σε σχολείο της Θεσσαλονίκης και σε Γραφείο Α/θμιας εκπαίδευσης της Αθήνας απ΄ όπου και συνταξιοδοτήθηκε.
Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στα Χανιά είχε εκλεγεί έκτακτος επιμελητής  αρχαιοτήτων της Ιστορικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Κρήτης, της οποίας ήταν και ιδρυτικό μέλος. Από το 1968 ήταν μέλος του Σπηλαιολογικού κλιμακίου Κρήτης.
Ασχολήθηκε με την αρχαιολογική, ιστορική, λαογραφική και ιδιαίτερα τη σπηλαιολογική έρευνα της Κρήτης εξερευνώντας και χαρτογραφώντας αρκετά σπήλαια. Πολλές από τις έρευνες αυτές έγιναν σε στενή συνεργασία με τον Ελευθέριο Πλατάκη, το Χανιώτη γιατρό και αρχαιοδίφη Εμμ. Βαρδινογιάννη, τον Paul Faure, την Άννα Πετροχείλου κλπ. Εργασίες, μελέτες και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε πολλές Κρητικές εφημερίδες και περιοδικά καθώς και στην εγκυκλοπαίδεια Δομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............