ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΟΥΡΝΩΝ ΠΕΔΙΑΔΑΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΟΥΡΝΩΝ ΠΕΔΙΑΔΑΣ


Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Γουρνών, εκπροσωπώντας και την τοπική κοινωνία, διαμαρτύρεται εντονότατα, στους υπεύθυνους φορείς και προχωρεί στην δίωρη κατάληψη του δημοτικού σχολείου την Δευτέρα 1-12-2014, σε πορεία διαμαρτυρίας προς τον δήμο Χερσονήσου και στην επίδοση του παρόντος, στο γραφείο του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης , στα Μ.Μ.Ε. και στον δήμο Χερσονήσου.
Αυτές οι ενέργειες ξεκινούν μια σειρά κινητοποιήσεων, που δεν θα σταματήσουν, αν δεν δοθεί επιτέλους λύση σε μια σειρά προβλημάτων, που έχουν υποβαθμίσει το δημοτικό σχολείο της περιοχής και έχουν αναγκάσει μαθητές-γονείς-εκπαιδευτικούς να προσπαθούν να λειτουργήσουν μέσα από πραγματικά απίστευτες και τραγελαφικές καταστάσεις. 
Θα θέλαμε λοιπόν να ρωτήσουμε τον κ. Βαλατίδη, τον κ. Κλινάκη, τον κ. Λοβέρδο, τον κ. κ πρωθυπουργό και οποιονδήποτε διαθέτει κοινή λογική να μας απαντήσει στα εξής:



1. Γιατί στα 738.000 τ.μ. της πρώην αμερικάνικης βάσης δεν έχουν βρεθεί από την αρχή της χρονιάς 3 (τρείς)!!!! Αίθουσες διδασκαλίας για να στεγαστούν τα 18 παιδιά της ΣΤ΄ που κάνουν μάθημα στο γραφείο των δασκάλων, και τα 31 της Γ’ που στριμώχνονται όπως-όπως στο χωρίς εξαερισμό υπόγειο της πρώην αίθουσας υπολογιστών???
2. Γιατί στο σχολείο δεν υπάρχει γυμναστής, και μάλιστα χωρίς να κοκκινίζει κανείς, μας είπαν «ανεπίσημα» ότι δεν θα έρθει καθόλου μέχρι το τέλος της χρονιάς??
3. Γιατί σε μια αυλή 300 τ.μ. στριμώχνονται καθημερινά 233 παιδιά??? (58 πρωτάκια για όσους ξέρουν!!)
4. Γιατί δεν έχουν έρθει ακόμα 2 εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα με τα αντίστοιχα παιδιά???
5. Γιατί δεν έχουν έρθει εκπαιδευτικές ειδικότητες στο ολοήμερο σχολείο, όπως πληροφορικής,μουσικής, θεατρικής παιδείας, γυμναστικής, ξένης γλώσσας και όλα αυτά που μέχρι πριν από λίγο καιρό πομπωδώς εξαγγέλλονταν??? 
6. Γιατί δεν διδάσκεται από πέρυσι δεύτερη ξένη γλώσσα στην Ε και ΣΤ τάξη όπως προβλέπεται ???
7. Γιατί υπάρχουν μόνο 4 τουαλέτες κι αυτές χωρίς επαρκή εξαερισμό για όλα αυτά τα παιδιά?? 
8. Γιατί δεν υπάρχει κυλικείο??
9. Γιατί όταν λείπει ο διευθυντής ή κάποιος άλλος εκπαιδευτικός δεν αναπληρώνεται αμέσως από την πρωτοβάθμια όπως πρέπει, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μοιράζονται στις τάξεις και μην ακολουθούν το πρόγγραμμα τους??
Γιατί……..γιατί………γιατί………………………………………. Αυτό θα βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί έξω από το δημαρχείο σήμερα. Αυτή την φορά θα μας ακούσουν. Δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά στην Ελλάδα της ευρωπαϊκής ένωσης το 2014!!!! Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Τα παιδιά μας πρέπει να πάρουν αυτό που δικαιούνται!!! 
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............