Ημερίδα με θέμα “Αυτοκτονικό φαινόμενο της οικονομικής κρίσης, εναλλακτικές προτάσεις για την αντιμετώπισή της” - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ημερίδα με θέμα “Αυτοκτονικό φαινόμενο της οικονομικής κρίσης, εναλλακτικές προτάσεις για την αντιμετώπισή της”

Ημερίδα με θέμα “Αυτοκτονικό φαινόμενο της οικονομικής κρίσης, εναλλακτικές προτάσεις για την αντιμετώπισή της” οργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου από τις 8.30 το πρωί έως τις 3.30 το απόγευμα στη δημοτική αίθουσα «Ανδρόγεω» του Δήμου Ηρακλείου με το συντονισμό των εντεταλμένων συμβούλων Ψυχικής Υγείας Μαρίας Τζανακάκη - Μελισσάρη, Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρου Βαμβακά.



Σκοπός της ημερίδας είναι να αναζητηθούν λύσεις που θα συνδράμουν στη πρόληψη, διάγνωση και στήριξη των ατόμων που βιώνουν τις συνέπειες της κρίσης αλλά και στην ευαισθητοποίηση του οικογενειακού και του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντός τους, καθώς και η ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών για τη στήριξη που μπορούν να τους παρέχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες σε τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν καθηγητές Πανεπιστημίου και εξειδικευμένοι επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων που θα αναλύσουν διεξοδικά το θέμα σε τρεις συνεδρίες. Η 1η συνεδρία θα εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα του φαινομένου, η 2η συνεδρία θα ασχοληθεί με την ψυχοπαθολογία και του παράγοντες κινδύνου- τρόποι αντιμετώπισης –πρόληψη και η 3η συνεδρία για το ρόλο των Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας και Ψυχικής Υγείας.

Στην ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι της Εκκλησίας Κρήτης, της κυβέρνησης, ο περιφερειάρχης, εκπρόσωποι Αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............