ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Τα γενικότερα προβλήματα τα οποία απασχολούν τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα με τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων η αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Μαρία Καναβάκη. 


 
Αρχικά η κ. Καναβάκη ενημέρωσε για τις αρμοδιότητες της Αντιδημαρχίας Παιδείας, ζητώντας τη συνεργασία των σχολείων με τη νέα δημοτική αρχή, για την αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που αφορούν την καλύτερη λειτουργία των δημοτικών και των νηπιαγωγείων.
Όπως ανέφερε στις προτεραιότητες του Δήμου είναι η στέγαση πολλών νηπιαγωγείων, αλλά και δημοτικών σχολείων, με τη δημιουργία νέων υποδομών, τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, ενώ από την πλευρά του Δήμου δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον προσεισμικό έλεγχό τους που έχει ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνεται από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες.



Παράλληλα η κ. Καναβάκη και με την ιδιότητά της ως προέδρου της πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής της Δήμου αναφέρθηκε στο πλαίσιο λειτουργίας της σχολικής επιτροπής και στον τρόπο λειτουργίας της για τη νέα σχολική περίοδο.
Ειδικότερα οι περισσότερες Διευθυντές αναφέρθηκαν στα δημοσιεύματα του τύπου σχετικά με την ύπαρξη φαινομένων υποστισμού στα σχολεία και διαβεβαίωσαν την κυρία Καναβάκη ότι μέχρι σήμερα τα προβλήματα έχουν αντιμετωπιστεί με τις συντονισμένες προσπάθειες παρέμβασης, από την πλευρά του Δήμου, των εκπαιδευτικών, των γονέων αλλά και των ιδιοκτητών κυλικείων.
Οι Διεθυντές ζήτησαν να εφαρμοστεί ξανά το πρόγραμμα παρέμβασης της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής μέσω των κυλικείων, όπου τα παιδιά που είχαν ανάγκη λάμβαναν το πρωινό τους το πρωί στο σχολείο, όπως εφαρμόστηκε και κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά.


Σε κάθε περίπτωση ζήτησαν να τηρηθεί το απόρρητο της συγκεκριμένης διαδικασίας, αφού η οποιαδήποτε αναφορά σε συγκεκριμένα σχολεία μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει και όχι να βοηθήσει στη λύση τους.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Απόστολος Κλινάκης και ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Άρης Βαλατίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............