Εκθεση φωτογραφίας θα πραγματοποιηθεί στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου από 7 έως 10 Οκτωβρίου. 

Η έκθεση θα διοργανωθεί από την Ουγγρική  Πρεσβεία στην Αθήνα σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και τον Επίτιμο Πρόξενο της Ουγγαρίας στο Ηράκλειο. Η έκθεση με τίτλο «Η Ουγγαρία με μια ματιά»  θα παρουσιάσει στους επισκέπτες την Κεντροευρωπαϊκή χώρα μέσα από την ιστορία, τον πολιτισμό  και τα τουριστικά αξιοθέατά της. 





Η ιστορία της Ουγγαρίας ως χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, χρονολογείται από τον 9ο αιώνα μ.Χ. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, και κυρίως τα τελευταία 200 χρόνια, η χώρα ήχε  μεγάλη συνεισφορά στον πολιτισμό, στις τέχνες, στην επιστήμη και στα σπορ της Ευρώπης. Η Ουγγαρία διαθέτει επίσης μοναδική φύση , πολιτιστικά και αρχιτεκτονικά μνημεία, πολλά από τα οποία συμπεριλαμβάνονται στην λίστα των μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Η χώρα βρίθει από ιαματικά νερά και λουτρά, των οποίων οι θεραπευτικές ιδιότητες ανακαλύφθηκαν κατά τον μεσαίωνα και εξακολουθούν να απολαμβάνονται από τους σημερινούς επισκέπτες σε όμορφα ιστορικά κτήρια. Παραδοσιακές τέχνες εξασκούνται ακόμη σε πολλά χωριά, και πόλεις ενώ η χώρα έχει προσφέρει  στον κόσμο όχι μόνο διάσημους συνθέτες και μουσικούς, καθώς επίσης και την μέθοδο της σύγχρονης μουσικής διδασκαλίας (μέθοδος Kodály). 

 


Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 7 Οκτωβρίου από την κα Eszter Sándorfi, Πρέσβης της Ουγγαρίας στην Ελλάδα. Με την ευκαιρία της τελετής έναρξης, η Πρεσβεία της Ουγγαρίας θα διοργανώσει επίσης μια εκδήλωση προώθησης του τουρισμού για τις ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού. Η Πρέσβης της Ουγγαρίας, η κα. Sándorfi και ο Εμπορικός Σύμβουλος της Πρεσβείας θα παρουσιάσουν τα χαρακτηριστικά του τομέα του ουγγρικού τουρισμού και τα αξιοθέατα της χώρας. Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι αυτές οι τουριστικές ευκαιρίες που δεν έχουν πραγματικά διερευνηθεί από Έλληνες τουρίστες μέχρι στιγμής, π.χ. πολιτιστικές και μουσικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ, Formula-1 Grand Prix, spa, ευεξία και ο ιατρικός τουρισμός, το κυνήγι, η γαστρονομία, κ.λπ.