ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΑΛΙΑΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2014 - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΑΛΙΑΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2014

ΚΔΑΠ ΠΑΛΙΑΝΗΣ ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ Δ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 
Στις εκδηλώσεις του εορτασμού « ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2014» που οργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης τα ΚΔΑΠ Ηρακλείου συμμετέχουν υπό την σκέπη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης στην ενότητα του Θρησκευτικού Τουρισμού στην πλατεία Αγ. Αικατερίνης από 25 έως και 28 Σεπτέμβρη του 2014.
Με την παρούσα παιδική έκθεση για τη συμπλήρωση των τετρακοσίων χρόνων από το θάνατο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου (1541-1614), η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Ηρακλείου θέλησε να δώσει την ευκαιρία για ένα μάθημα ανάγνωσης της οπτικής αντίληψης πάνω στη ζωή και το έργο του σπουδαίου καλλιτέχνη, με σκοπό να βοηθήσει τους μικρούς μαθητές και τους μικρούς φίλους που θα επισκεφθούν την έκθεση, να εντοπίσουν τις εικαστικές αξίες του καλλιτεχνικού έργου του μεγάλου Κρητικού ζωγράφου αλλά και να διαφωτιστούν με ιστορικά στοιχεία της ενδιαφέρουσας καλλιτεχνικής ζωής του.





 ΚΔΑΠ ΠΑΛΙΑΝΗΣ


Η εργασία μας, του ΚΔΑΠ Παλιανής (ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ Δ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ). Το ΚΔΑΠ μας, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης για τις "ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣΡΙΣΜΟΥ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ" εμπνεύστηκε από το γνωστό έργο του Δ. Θεοτοκόπουλου " Ο ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΙΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ". Ο μικρός Παύλος μας ανέλυσε τον πίνακα και είδε τον χιτώνα του Ιησού ως ένα ποτάμι αίμα που από κάθε σταγόνα φύτρωνε και ένα λουλούδι..! Έτσι όλοι μαζί κατασκευάσαμε το δικό μας έργο με τέμπερα και λουλούδια από χαρτί.
Πηγη: https://www.facebook.com/profile.php?id=100005240868492

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............