ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΗΣ ΚΝΩΣΟΥ, ΦΑΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΓΟΡΤΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΙΝΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΗΣ ΚΝΩΣΟΥ, ΦΑΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΓΟΡΤΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΙΝΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ


Μπορεί το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο να ενέκρινε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για το βράδυ της αυγουστιάτικης πανσελήνου, την Κυριακή 10 Αυγούστου, ωστόσο επικρατεί μια ανησυχία καθώς οι αρχαιοφύλακες δείχνουν να κρατούν δικαιολογημένα αρνητική στάση στο εγχείρημα.


Μάλιστα, η σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων τονίζει πως «οι αρχαιοφύλακες το 2010 αποφασίσαμε να προσφέρουμε εθελοντικά την εργασία μας κατά τη βραδιά της αυγουστιάτικης πανσέληνου, με την υπόσχεση εκ μέρους του υπουργείου Πολιτισμού ότι θα έλυνε το θέμα της αμοιβής μας. Από τότε έχουν περάσει τέσσερα χρόνια, κάνοντας αμισθί εκατοντάδες εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα και ακόμα το θέμα της αποζημίωσής μας, δεν έχει βρει λύση».
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι αρχαιοφύλακες αποφάσισαν να μην συμμετέχουν σε εκδηλώσεις εκτός ωραρίου, «αρχής γενομένης από τη φετινή βραδιά της αυγουστιάτικης πανσελήνου. Ως εκ τούτου η απόφαση του ΚΑΣ για τις εκδηλώσεις της Πανσελήνου είναι χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των αρχαιοφυλάκων».


Η αποψινή αυγουστιάτικη πανσέληνος θα είναι η πιο κοντινή, η πιο φωτεινή και η μεγαλύτερη του χρόνου. Ονομάζεται `υπερ-πανσέληνος`, supermoon στα αγγλικά, καθώς η Σελήνη θα βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο της προς τη Γη.
Στις 10 Αυγούστου η «σούπερ Σελήνη» θα είναι κατά 14% πιο κοντά στη Γη και κατά 30% πιο φωτεινή σε σχέση με τις υπόλοιπες πανσελήνους του έτους.









ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............