35 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

35 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ


Κάτω από ένα ολόγιομο φεγγάρι που μας κρατούσε παρέα, στο ειδυλλιακό περιβάλλον του Βλητέ Σούδας, είχαμε δώσει ραντεβού να συναντηθούμε, το βράδυ της Δευτέρας οι παλιοί συμμαθητές που αποφοιτήσαμε από το Α’ Λύκειο Αρρένων Χανίων, το 1979!
Ο βασικός συνδετικός ιστός ανάμεσά μας, ήταν, είναι και θα παραμείνει, το Α’ Λύκειο Αρρένων Χανίων! Αυτό το αξέχαστο σχολείο στο οποίο ενηλικιωθήκαμε και ανοίξαμε τα φτερά μας για τη συνέχεια της ζωής μας! Ενα σχολείο με ισορροπημένη κοινωνική διαστρωμάτωση του μαθητικού δυναμικού, στο οποίο δεν υπήρχε “ελίτ” αφού ήταν το σχολείο που τροφοδοτείτο από τις λαϊκές γειτονιές της πόλης μας, καθώς και την επαρχία. Δώσαμε το “παρών” 47 από τους 125 που είχαμε αποφοιτήσει (27 από τα πρακτικά τμήματα και 20 από τα κλασικά). Πολύ καλά για συνάντηση μετά από 35 χρόνια! Εμείς «του 70 οι εκδρομείς», είχαμε την ευκαιρία να θυμηθούμε τα παλιά, να νοσταλγήσουμε, να ξαναονειρευτούμε, να τραγουδήσουμε, να κάνουμε πλάκες, να ευχηθούμε! Ο χρόνος σίγουρα έχει αφήσει τα σημάδια του! Κάποια κιλά παραπάνω, ασπρισμένα μαλλιά, …λιγότερα μαλλιά, όμως όλοι με τη φρεσκάδα της νιότης μας στο πρόσωπό μας και κυρίως στη καρδιά μας! Δίπλα – δίπλα ωρίς διακρίσεις, όλοι μία παρέα, ανεξάρτητα από τη διαδρομή του καθενός και την επαγγελματική του εξέλιξη! Μοιραστήκαμε τις χαρές μας αλλά και τις λύπες μας. Από την όμορφη παρέα μας -δυστυχώς- έλειπαν κάποιοι καλοί μας φίλοι, που δεν είναι πια κοντά μας! Κανείς μας δεν τους ξέχασε και μάλλον οι ψυχές τους ήταν παρέα, νιώθοντας χαρά που μας έβλεπαν πάλι μαζί!
Διαπιστώσαμε ότι κανένας μας δεν είχε γίνει… παππούς, μετά από επιτόπια έρευνα του Γιάννη Θ, που είναι ειδικός σ’ αυτά! Η συγκέντρωση αυτή δεν θα μπορούσε να γίνει τόσο επιτυχημένα, αν έλειπε ο πάντα χαμογελαστός Δημήτρης Μ, που είχε τον γενικό συντονισμό και του αξίζουν συγχαρητήρια. Πρωτεργάτης στη διασκέδαση, ο πάντα γλετζές, Κώστας Λ, που βρίσκει διαρκώς τρόπους να ανεβάζει το κέφι. Ο Λεωνίδας Π φρόντισε πάλι με το συμβολικό του δώρο, να κρατήσει ζωντανή στο μυαλό μας, αυτή τη συνάντηση – ορόσημο! Επίσης ο Μανώλης Μ. καθώς και ο Φάνης Μ. φρόντισαν να καλύψουν φωτογραφικά το γεγονός, για να έχουμε αφορμή να ξαναθυμόμαστε! Στη συνάντηση αυτή, εκφράστηκε η επιθυμία να συναντιόμαστε συχνότερα και όχι ανά 5ετία που έχουμε εφαρμόσει. Αυτό νομίζω δείχνει την ποιότητα των σχέσεων ανάμεσά μας που δεν επηρεάστηκε απ’ τον χρόνο!
Μακάρι να έχουμε την υγειά μας, πάντα να ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε!
Ευτύχιος Χειλαδάκης (φυσικός)
Φωτογραφίες: Μανώλης Μαρκαντωνάκης
Φάνης Μαθιουλάκης








ΠΗΓΗ: http://www.haniotika-nea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............