Ο ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΑΚΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΤΑΒΕΡΝΑ... ΕΝΥΔΡΕΙΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Ο ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΑΚΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΤΑΒΕΡΝΑ... ΕΝΥΔΡΕΙΟ

Φανατικός... κροκοδειλάκιας δηλώνει ο Ζαχαρίας Πετούσης, ιδιοκτήτης του «Μπάμπη», του άλλου κροκόδειλου που ζει στην πόλη, αντίθετα με τον «ορφανό» και κυνηγημένο «Σήφη» (ή «Μανωλιό» κατ' άλλους) στο φράγμα των Ποταμών. Γνωστός ιδιοκτήτης φημισμένης παραδοσιακής ταβέρνας στην τουριστική περιοχή της Αμμουδάρας Ηρακλείου, ο κ. Πετούσης έχει αναθρέψει τον «Μπάμπη» από μωρό... 20 πόντων.



Σήμερα το εντυπωσιακό ερπετό είναι 14 χρόνων και έχει μήκος πάνω από 2 μέτρα! Διαβιοί πολυτελώς σε «πριβέ» αλεξίσφαιρο... διαμέρισμα, ένα ιδιότυπο ενυδρείο το οποίο έστησαν οι ειδικοί που κατασκεύασαν και τον περίφημο Θαλασσόκοσμο, στην πρώην αμερικανική βάση των Γούρνων Ηρακλείου.
Εκεί ο «Μπάμπης» ρίχνει τις βουτιές του σε θερμαινόμενη πισίνα, τρώει καθημερινά το αγαπημένο του κοτόπουλο και συγκεντρώνει την περιέργεια και τα... φλας μικρών και μεγάλων στο προαύλιο της ταβέρνας. Τις ανέσεις αυτές σίγουρα θα τις ζήλευε ο εγκαταλελειμμένος στο φράγμα των Ποταμών «Σήφης». Ο κ. Πετούσης δηλώνει φαν των κροκοδείλων γιατί του αρέσουν πολύ τα παράξενα ζώα. Οπως εξηγεί, τον «Μπάμπη» τον αγόρασε από την Αθήνα, ωστόσο και στο Ηράκλειο παλαιότερα πουλούσαν σε ειδικό κατάστημα κροκόδειλους, γεγονός που σημαίνει ότι ίσως υπάρχουν και άλλοι... υιοθετημένοι από Κρητικούς.
«Μερακλής» φιλόζωος
Μιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής» αναφέρεται με θαυμασμό στον «Μπάμπη» και επικρίνει δριμύτατα τον ασυνείδητο δράστη που πέταξε στο φράγμα των Ποταμών τον «Σήφη». Ο ίδιος είναι συνειδητά φιλόζωος και «μερακλής», καθώς πέρα από τα οικόσιτα ζώα και τα σκυλιά στην πολυσύχναστη ταβέρνα του «φτερουγίζει» και παίζει με τους πελάτες ένας πανέξυπνος παπαγάλος, ενώ παλιότερα είχε και δύο... καγκουρό!

«Είναι ευθύνη να έχεις στην κατοχή σου ζώα. Πρέπει να νοιάζεσαι γι' αυτά, να τους παρέχεις φροντίδα, ασφάλεια και όταν τα ζώα είναι μεγάλα ή υπάρχουν κίνδυνοι, θα πρέπει ο κάτοχος να παίρνει μέτρα ασφαλείας για τον κόσμο», δηλώνει ο κ. Πετούσης. Ο ίδιος χαρακτηρίζει «εγκληματικό» το να απελευθερώνει κάποιος επικίνδυνα ζώα, όπως ο κροκόδειλος στο Ρέθυμνο, επειδή τον βαρέθηκε και ήθελε να τον ξεφορτωθεί. «Ας καλούσε καλύτερα μια φιλοζωική οργάνωση, τους υπευθύνους του ενυδρείου Κρήτης που τον θέλουν», συμπληρώνει.
Ο κ. Πετούσης, αναφερόμενος στον δικό του «Μπάμπη», εξηγεί ότι τον αγόρασε μωρό από εξειδικευμένο pet shop στην Αθήνα το 2000, είναι καταγεγραμμένος και φέρει μικροτσίπ. Στην αρχή, όταν ήταν πολύ μικρός, τον είχε σε γυάλα ασφαλείας και όταν μεγάλωσε του έκανε την ειδική αλεξίσφαιρη εγκατάσταση, κόστους άνω των 25.000 ευρώ, με θερμαινόμενη πισίνα με αντιστάσεις, φίλτρα καθαρισμού, προαύλιο χώρο κ.ά.

Ο «Μπάμπης», όπως λέει ο ιδιοκτήτης του, «είναι λιτοδίαιτος, τρώει καθημερινά μισό κοτόπουλο, είναι γενικά ήρεμος και δεν έχει αρρωστήσει ποτέ. Το μόνο που τον πειράζει είναι το κρύο τον χειμώνα και γι' αυτό τον περισσότερο χρόνο του τον περνά μέσα στη θερμαινόμενη πισίνα, ενώ υπάρχει θέρμανση και στον αύλειο χώρο». Ωστόσο εξηγεί ότι απέκτησε τον «Μπάμπη» για δική του ικανοποίηση και όχι για προβολή του μαγαζιού του.
Θυμάται ακόμα μάλιστα την περιπέτεια που πέρασε πριν από λίγα χρόνια, όταν καταγγέλθηκε για αιχμαλωσία ζώου από έναν τουρίστα. «Ηταν κάτι που δεν περίμενα. Ηρθαν οι υπηρεσίες των υπουργείων Εξωτερικών, Τουρισμού, Υγείας, καθώς και το Δασαρχείο και έκαναν ελέγχους στα πάντα. Ολα ήταν νόμιμα και ασφαλή. Αλλωστε ο κροκόδειλος γεννήθηκε σε αιχμαλωσία και δεν μπορεί να αντέξει διαφορετικά».
«Δύσκολα θα πέσει στη φάκα»
Ο Ζαχαρίας Πετούσης εκτιμά ότι θα είναι πολύ δύσκολο να πέσει ο Σήφης στη φάκα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας. Ο ίδιος εξηγεί πως αφενός δεν ευνοεί η μεγάλη περίμετρος του φράγματος και αφετέρου ο «Σήφης» είναι δύσκολο να «τσιμπήσει», να μπει στη φάκα για να φάει το κοτόπουλο, αφού τρώει πάπιες κολυμπώντας στο νερό και όταν βγαίνει στην ξηρά είναι πλέον χορτάτος.
Παράλληλα ο ιδιοκτήτης του «Μπάμπη» από την εμπειρία του εκτιμά ότι ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου δεν θα αντέξει για πολύ ελεύθερος λόγω κλιματολογικών συνθηκών. «Αν παραμείνει ελεύθερος στο φράγμα τον χειμώνα θα κινδυνέψει η ζωή του, δεν θα αντέξει στο κρύο», εκτιμά ο κ. Πετούσης.
Ο ίδιος επίσης θεωρεί ότι ο Σήφης εγκαταλείφθηκε πρόσφατα στο φράγμα και δεν ασπάζεται τις φήμες που λένε ότι βρίσκεται για μεγάλο χρονικό διάστημα στη περιοχή. Παράλληλα θεωρεί απίθανο να υπάρχει και άλλος κροκόδειλος στο ίδιο φράγμα και ότι τάχα περιμένουν «γεννητούρια»...
ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ
«ΣΑΦΑΡΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ
Στήνουν παγίδες στον «Σήφη» και στο... αφεντικό του
Τον δράστη, ιδιοκτήτη του «Σήφη», αναζητεί η Αστυνομία σε ολόκληρη την Κρήτη. Μέχρι και χθες δεν είχε προκύψει κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο που να οδηγεί στην ταυτότητα του ατόμου το οποίο εγκατέλειψε, όπως εκτιμάται, τον κροκόδειλο στα νερά του φράγματος Ποταμών στο Ρέθυμνο. Οι αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία για τους κατόχους κροκοδείλων στην Κρήτη, αν και κάποιες πληροφορίες που δόθηκαν για συγκεκριμένα άτομα αποδείχθηκαν λανθασμένες από την Αστυνομία στη διασταύρωση στοιχείων. Μάλιστα σε μια περίπτωση στο Ρέθυμνο αποδείχθηκε ότι αντί για κροκόδειλο ένας ιδιοκτήτης μπαρ είχε φίδι.
«Είναι πολύ δύσκολη η έρευνα», μας είπε υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. «Υπήρξε πληροφορία για ιδιοκτήτη καφετέριας-μπαρ, η οποία όμως δεν επιβεβαιώθηκε, καθώς ο άνθρωπος αυτός έχει στην κατοχή του ένα φίδι».
«Ο άνθρωπος που εγκατέλειψε τον κροκόδειλο θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον νόμο. Κάποιοι εντελώς ανεύθυνα αποπροσανατολίζουν τις αστυνομικές έρευνες με λάθος πληροφορίες, μπλέκοντας εσφαλμένα αθώους πολίτες» δήλωσε στο «Εθνος της Κυριακής» πολίτης που δέχτηκε τον έλεγχο των αστυνομικών αρχών, χωρίς να έχει τελικά καμία σχέση με τον «Σήφη» στο φράγμα των Ποταμών.
Σε ερώτηση σχετικά με το εάν υπάρχει συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. με τις λιμενικές Αρχές για το ενδεχόμενο καταγραφής στο παρελθόν μεταφοράς κροκοδείλου ακτοπλοϊκώς, επισημαίνεται ότι αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο. «Αν ο κροκόδειλος ήταν πολύ μικρός, θα μπορούσε να τον είχε κρύψει άνετα στο αυτοκίνητο και να μην αντιληφθεί κανείς το παραμικρό».
Παράλληλα διεξάγεται έρευνα σε όλα τα καταστήματα πώλησης ζώων στην Κρήτη προκειμένου να εξακριβωθεί εάν σε κάποιο από αυτά υπήρχαν ή υπάρχουν κροκόδειλοι προς πώληση. Εκτιμάται ωστόσο ότι ο «Σήφης» μάλλον μεταφέρθηκε από την Αθήνα.
ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ - ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑΚΗ




ΠΗΓΗ:http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............