ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΣΗΣ ΑΜΑΧΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΑΛΙΚΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΣΗΣ ΑΜΑΧΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΑΛΙΚΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ



Η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου, τιμώντας την επέτειο της δεύτερης εκτέλεσης αμάχων που πραγματοποίησαν οι Γερμανοί κατακτητές μετά την επικράτησή τους (από τον Ιούνιο ως τον Αύγουστο του 1941), στην περιοχή Αλικιανού (εκτέλεση 118 γερόντων, εφήβων, ιερωμένων και αναπήρων στον ποταμό Καιρίτη), εις αντίποινα για την αντίσταση του λαού της Επαρχίας Κυδωνίας, κατά τη Μάχη της Κρήτης, οργανώνει, την Παρασκευή, 1η Αυγούστου 2014, στις 8 το βράδυ, στην έδρα της Εταιρείας, στον Πύργο Αλικιανού, εκδήλωση μνήμης για τους ήρωες και μάρτυρες της ελευθερίας, με τίτλο:

                Χρονικό της Εκτέλεσης του Καιρίτη (1η Αυγούστου 1941).


Η εκδήλωση βασίζεται σε μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, από εκείνους που επιστρατεύθηκαν για να θάψουν σε ομαδικούς τάφους τα θύματα των εκτελέσεων. Η παρουσίαση των γεγονότων εστιάζει σε περιπτώσεις υψηλού ήθους και ηρωισμού μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα.
Η παραδοσιακή χορωδία «Κρητικές Μαδάρες» θα τραγουδήσει ριζίτικα τραγούδια. Παράλληλα, θα λειτουργήσει έκθεση ντοκουμέντων, με φωτογραφίες των εκτελεσθέντων.
Η παρουσία ας θα είναι για μας μεγάλη χαρά και τιμή.



Για το Δ.Σ. της Εταιρείας
Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Ερατοσθένης Γ. ΚΑΨΩΜΕΝΟΣ Παναγιώτα ΣΑΜΙΩΤΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............