-
Στην είσοδο του λιμανιού, εκεί που τελειώνει ο δυτικός μόλος, δεσπόζει ένα επιβλητικό φρούριο. Κατά τη Βενετοκρατ...
-
Το να κατάγεσαι από το Ηράκλειο σημαίνει Να βρίσκεις πάντα παρέα για καφέ, ακόμη κι αν κατεβαίνεις μόνος σου στο κέντρο. Να ξέρεις ότι...
-
Ένα ιστορικό σχολείο της πόλης του Ηρακλείου όπου απο τα θρανία του πέρασαν πολλοί μαθητές, και καθηγητές. Το σχολικό συγκρότημα της ο...
-
Η περιοχή του Καράβολα άρχισε να κατοικείται για πρώτη φορά στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Οι πρώτες κατοικίες κατασκευάστηκαν ...
-
Α λλο ένα τροχαίο δυστύχημα με 3 νεκρούς μετράει η Κρήτη . Σήμερα το πρωί Κυριακής 24 Απριλίου στο κόμβο - καρμανιόλα του Σκαλανίου...
-
Ο Μανώλης Βάρδας, ο δάσκαλος από τον Άγιο Νικόλαο ζούσε ήρεμα….μέχρι η ζωή να του δείξει το σκληρό πρόσωπό της….Μέχρι η μοίρα να του...
-
Υπάρχει ακόμα Ανθρωπιά στις μέρες μας τ ο ήθος ευτυχώς δεν έχει εκλείψει και αυτό βλέπουμε κατά καιρούς να το αποδεικνύουν στην πράξη συμπ...
- ½ κιλό ρεβίθια
- 1 λεμόνι
- ½ κουταλάκι γλυκού σόδα
- 1 κρεμμύδι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά αλεύρι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Bάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνουμε να μουσκέψουν όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα αδειάζουμε το νερό, πασπαλίζουμε τα ρεβίθια με τη σόδα, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε μία ώρα περίπου. Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε καλά με μπόλικο χλιαρό νερό και τα βάζουμε να βράσουν σε νερό μαζί με το λάδι, το κρεμμύδι ολόκληρο, το αλάτι και το πιπέρι. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι τους. Λίγο πριν τα κατεβάσουμε, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το αλεύρι και τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις.
ΠΗΓΗ: http://www.incrediblecrete.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου