ΒΙΒΛΙΟ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΒΙΒΛΙΟ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


"Ανακαλύψαμε" τον κ. Μαυρομάτη στις ΗΠΑ, έχοντας υπόψη μας το βιβλίο του, War and Dewstiny, για το ιστορικό γεγονός της μάχης της Κρήτης. Η επιχείρηση ξεκίνησε την 20ή Μάη ολοκληρώθηκε όμως την πρώτη Ιουνίου, δηλαδή δύο ημέρες πριν, την περασμένη Κυριακή.
Η πρώτη ερώτηση του News 247 ήταν το αυτονόητο.
Ποιος είναι ο λόγος που έγραψε ένα τέτοιο βιβλίο;
"Πάντοτε μου άρεσε η ιστορία, και δέν έχω δει σύγχρονο βιβλίο πού ασχολείται με την μάχη της Κρήτης. Λίγα βιβλία έχουν γραφτεί τα οποία ασχολούνται με αυτήν τη περίοδο", υποστηρίζει ο συγγραφέας για να συνεχίσει:
"Ο νονός της αδελφής μου, Ιλίας Δούδουλάκις είναι Κρητικός και πολέμησε τούς Γερμανούς στο νησί και βοήθησε να απαγάγουν τον SS στρατηγό Κραϊπε.", εξηγώντας πως υπάρχει και προσωπική σχέση - κίνητρο για να ασχοληθεί με το σπουδαίο αυτό γεγονός.
Τι διαφορετικό όμως έχει το συγκεκριμένο βιβλίο, ώστε να το αγοράσει κάποιος;
Ο κ. Μαυρομάτης δίνει μία ξεκάθαρη απάντηση, λέγοντας πως ο αναγνώστης αφενός θα μάθει τα γεγονότα με ιστορική ακρίβεια, αφετέρου όμως θα μάθει και για την εποχή εκείνη, του 1940 αλλά και για τις θυσίες του ελληνικού λαού, των Κρητικών κατά την περίοδο του πολέμου με τους ναζί.
- Πόσο πολύ σας "αγγίζει" η μάχη της Κρήτης; Τι σκέψεις και συνειρμούς κάνατε όταν γράφατε το βιβλίο αλλά και μετά;
"Σαν ιστορικός με ενδιαφέρει πολύ. Ήταν η πρώτη φορά στήν πολεμική ιστορία που αλεξιπτωτιστές μπόρεσαν να κατακτήσουν ένα καλά οχυρομένο στόχο χωρίς βαριά όπλα, τάνκς, πυροβολικό κλπ. 
Διερεύνησα την περίοδο του 1940-41 και προσπάθησα να θέσω τον εαυτό μου στήν εποχή εκείνη."
Δυστυχώς, παρά τη σπουδαιότητα του γεγονότος, στις αχανείς ΗΠΑ δεν είναι πολλοί αυτοί που γνωρίζουν την ιστορία και τη σημασία της συγκεκριμένης μάχης.
"Ελάχιστοι έχουν γνώση για την μάχη της Κρήτης. Δεν πολέμησαν οι Αμερικανοί σε αυτή την μάχη γιατί δεν είχε μπεί η Αμερική στον πόλεμο ακόμη."
Ο κ. Μαυρομάτης είναι ελληνοαμερικανός, γεννημένος στην Αμερική, όπου και κατοικεί. Συνταξιούχος στρατιωτικός και έχει υπηρετήσει και στην Ελλάδα. 
Έχει σπουδάσει ιστορία και πολιτικές επιστήμες και διδάσκει πολιτική σε πανεπιστήμιο.
Θα έχουμε την τύχη να διαβάσουμε και δεύτερο ιστορικό του βιβλίο, αφού τον τελευταίο καιρό γράφει ένα, με τον τίτλο The Resistance, το οποίο συνεχίζει την ιστορία του νεαρού ελληνοαμερικανού αξιωματικού Μάρκου Ανδρουλάκη που πολέμησε στην Κρήτη.
Σε αυτή τη συνέχεια, ο Μάρκος "θα πολεμήσει στην στερεά Ελλάδα και θα λάβει μέρος στην επιχείρηση της γέφυρας του Γοργοπόταμου.
Έχω γράψει άλλα δύο βιβλία, Operation Medina The Jihad και Operation Medina The Crusade, που ασχολούνται με έναν υποθετικό πόλεμο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο. Μπορείτε να τα βρείτε τα βιβλία στο amazon.com."




ΠΗΓΗ: http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............