ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ... ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ... ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Πρόγραμμα εκδηλώσεων από τους μαθητές
Οι καιροί μπορεί να είναι δυσκολότεροι από ποτέ για μαθητές, καθηγητές και γονείς, αλλά το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου αντιστέκεται και παράγει υψηλών προδιαγραφών παιδεία και πολιτισμό, σε πείσμα όλων των κακοδαιμονιών που το ταλανίζουν.
Χάρη στον ενθουσιασμό και τη θέληση των μαθητών, χάρη στην άοκνη και αδιάκοπη προσπάθεια των καθηγητών, το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου παρουσίασε μια σειρά δράσεων, κάνοντας πρόβες μετά το πέρας της διπλής βάρδιας στην εξεταστική περίοδο και οργανώνοντας εκδηλώσεις παρά τη συσσωρευμένη κούραση και το ασφυκτικά μικρό χρονικό διάστημα ως τη λήξη του έτους.
Με δύναμη, αποφασιστικότητα και ταλέντο, δεκατέσσερα παιδιά από το Μουσικό Σχολείο (δύο σύνολα ελεύθερης έκφρασης Λυκείου και το σύνολο ελληνικού τραγουδιού), ταξίδεψαν στην Αθήνα στις 21 Ιουνίου 2014 (Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής), όπου ένωσαν τις μουσικές τους με άλλα δέκα Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας. Στο μαγικό θέατρο Βράχων, το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης γιόρτασε τα 25α γενέθλιά του, τα οποία είναι ταυτόχρονα και τα 25α γενέθλια του θεσμού των Μουσικών Σχολείων. Η εμπειρία ήταν σπουδαία για όλους όσους συμμετείχαν, και οι στιγμές ήταν μοναδικά πολύτιμες. Νιάτα, ορμή, δύναμη, ελπίδα, ταλέντο, δουλειά πειθαρχημένη και σοβαρή, και ένα εξαιρετικό μουσικό αποτέλεσμα. Σε αυτή τη βραδιά που θα μείνει χαραγμένη στις καρδιές όλων, τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, οδηγημένα από τη μουσική και τα όνειρά τους. Μπράβο παιδιά!
Στις 25 Ιουνίου 2014, το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου παρουσίασε στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου την κεντρική ετήσια συναυλία του, με τίτλο «Ταξίδι στον ελληνικό μουσικό πολιτισμό». Το παραδοσιακό σύνολο ,η ορχήστρα, η πολυφωνική και η προπαρασκευαστική χορωδία, το σύνολο ελληνικού τραγουδιού και τα σύνολα μουσικής δωματίου, παρουσίασαν ένα θαυμάσιο πανόραμα της ελληνικής μουσικής, καταλήγοντας στο «Καπετάν-Μιχάλη» , σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι, πάνω στο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη, έργο το οποίο αφιερώθηκε από το Μουσικό Σχολείο στον απερχόμενο διευθυντή του Γιώργο Λιναρδάκη.
«Ο Καπετάν-Μιχάλης αφιερώνεται στο δικό μας καπετάνιο, το Γιώργο Λιναρδάκη, ο οποίος κράτησε το τιμόνι του σχολείου για δεκατέσσερα συναπτά έτη, μένοντας ως το τέλος συνεπής σε μια στάση ήθους και γενναιότητας».
Συμμετέχοντας στο σχολικό δίκτυο «El Greco», το οποίο δημιουργήθηκε με αφορμή το έτος Greco από το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων και την υπεύθυνη κ. Αγγελική Ζαχαράτου, το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου, σε συνεργασία με το 11ο Λύκειο, παρουσίασε στις 27 Ιουνίου 2014 ένα εξαιρετικό ιστορικό ντοκιμαντέρ, διάρκειας 35 λεπτών, με θέμα τον Χάνδακα την εποχή του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου. Το ντοκιμαντέρ επενδύθηκε μουσικά από μαθητές και καθηγητές του Σχολείου, με ηχογραφήσεις που έγιναν στο Σχολείο (πάλι κατά τη διάρκεια των εξετάσεων….). Τα μουσικά αποσπάσματα παρουσιάστηκαν και ζωντανά στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» στις 27 Ιουνίου.. Ξανά ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που συμμετείχαν.
Στις 30 Ιουνίου 2014, ο Σύλλογος Γονέων του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου, αποχαιρετά τους φετινούς αποφοίτους του σε μια εκδήλωση στην αυλή του Σχολείου, με πολλή μουσική από τα παιδιά και πολλές εκπλήξεις.
Με δύναμη... από το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου!




ΠΗΓΗ: http://www.cretalive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............