ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΚΡΙΔΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΚΡΙΔΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ


Γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου επισκέφθηκαν χθες τα νότια του Ρεθύμνου και ιδιαίτερα την περιοχή της Κρύας Βρύσης, προκειμένου να δουν από κοντά το μέγεθος του προβλήματος με τις ακρίδες, που οι παραγωγοί της περιοχής καταγγέλλουν.
Όπως μετέδωσε η ρεθεμνιώτικη ιστοσελίδα, GOODnet.gr, σύμφωνα με τα όσα σημειώνουν οι κάτοικοι και οι παραγωγοί, κυρίως του συνεταιρισμού των φραγκόσυκων, οι καλλιέργειες έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά από την «επιδρομή» ακρίδων.
Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση από τους παραγωγούς προς την υπηρεσία, όπως είπε η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή, η ίδια ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία να επισκεφθεί την περιοχή και να δει τι έχει συμβεί.

Οι γεωπόνοι είδαν από κοντά τις καλλιέργειες και εκτίμησαν ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο όσο αρχικά είχαν εκτιμήσει. Πάντως, σε συνάντηση που είχαν με τους παραγωγούς και τους εκπροσώπους του συνεταιρισμού παραγωγών φραγκόσυκων, έγινε προσπάθεια να αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Υπάρχουν δύο δυνατότητες: είτε οι παραγωγοί να ρίξουν θειάφι στις καλλιέργειες για να απομακρύνουν τα έντομα, είτε να βάλουν μία λευκή χρωστική ουσία, καθώς αν τα φυτά βαφτούν λευκά δεν θα είναι ορατά από τις ακρίδες. Πάντως, αυτό που τονίστηκε είναι ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί στο μέλλον το ζήτημα που θα δημιουργηθεί με τα αυγά των ακρίδων, που θα γονιμοποιηθούν την ερχόμενη άνοιξη.




ΠΗΓΗ: http://www.creteplus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............