ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΘΡΑΚΙΩΤΗ ΗΡΩΑ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΘΡΑΚΙΩΤΗ ΗΡΩΑ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Μια συγκινητική στιγμή πρόκειται να ζήσουν όσοι βρεθούν στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Χρηστου Ρουσσόπουλου, καθώς οι κόρες του θα τραγουδήσουν δύο παραδοσιακά θρακιώτικα τραγούδια.

Το ένα το έχει γράψει ο ίδιος για το χωριό του, ενώ το άλλο είναι ένα παραδοσιακό θρακιώτικο. Η ερμηνεία των τραγουδιών θα γίνει στη διάρκεια της μικρής δεξίωσης που πραγματοποιεί ο πολιτιστικός Σύλλογος Θρακιωτών Κρητης, στα πλαίσια της αποψινής παρουσίασης του έργο του κ. Ρουσσόπουλου "Η Μάχη της Κρήτης".

Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στις 11:30 π.μ, στον χώρο του Μουσείου στο Ηράκλειο.

Τα τελευταία χρόνια έγινε γνωστή η ενεργή συμμετοχή στη Μάχη 300 Θρακιωτών νεοσυλλέκτων, οι οποίοι μόλις εκλήθηκαν και παρουσιάστηκαν στον ελληνικό στρατό τις πρώτες μέρες του Απριλίου 1941, μεταφέρθηκαν μαζί με άλλα τμήματα στρατού στην Κρήτη και πολέμησαν κατά την επίθεση Ερμής στο Ηράκλειο και αλλού, έμειναν αιχμάλωτοι μετά την παράδοση του ελληνικού στρατού στους Γερμανούς και μετά από ένα έτος, όσοι επέζησαν, επέστρεψαν στη γενέτειρά τους.
Οι ιστορικές αφηγήσεις γύρω από τη Μάχη της Μάχης σπανίζουν, αν και μπορούμε να υποθέσουμε ότι  πρέπει να υπάρχουν και να μην έχουν έρθει ακόμα στο φως. Για τον λόγο αυτό στο βιβλίο του Χρήστου Ρουσσόπουλου ακολουθούν σε επίμετρο εννέα ακόμα μαρτυρίες Εβριτών στρατιωτών που παρουσιάζουν πρόσθετο ενδιαφέρον και οι οποίες καταγράφηκαν πρόσφατα, πολλές από αυτές με την πρωτοβουλία της κυρίας Μαίρης Τζιβελέκη.




ΠΗΓΗ: http://www.creteplus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............