Υλικά:
1 κιλό σουπιές
1 ½ κιλό σπανάκι
1 ματσάκι μάραθο
3 κρεμμύδια
1 φλιτζάνι λάδι
3 ντομάτες ώριμες
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
αλάτι
πιπέρι.
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις σουπιές, αφαιρούμε τα κόκαλα και το μελάνι.
Τις πλένουμε και τις να στραγγίξουν. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το σπανάκι. Το σοτάρουμε για 5 λεπτά με το μισό λάδι και 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Στη συνέχεια παίρνουμε τις σουπιές και τις γεμίζουμε με το σπανάκι.
Τις κλείνουμε προσεκτικά και τις τοποθετούμε σε κατσαρόλα με το υπόλοιπο λάδι και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Τις σοτάρουμε για λίγα λεπτά και τις «σβήνουμε» με το κρασί. Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, το μάραθο ψιλοκομμένο, αλατοπίπερο και λίγο νερό. Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και να δέσει η σάλτσα.
ΠΗΓΗ: http://www.rethymnoguide.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου