ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 251 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΤΑΙΠΕΔ ΣΤΟΝ ΚΑΡΤΕΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 251 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΤΑΙΠΕΔ ΣΤΟΝ ΚΑΡΤΕΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ






Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπρόσωποι φορέων, παρατάξεων αλλά και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Καρτερού "υποδέχονται" τα στελέχη της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου, που αναμένεται να θα μεταβούν στην επίμαχη παραλία για να...παραλάβουν την έκταση των 251 στρεμμάτων




Υπενθυμίζεται ότι Το ΤΑΙΠΕΔ με έγγραφο του ζήτησε από τους Δήμους Ηρακλείου και Χερσονήσου να υπογράψουν και επισήμως την επιστροφή της παραχώρησης της έκτασης που τους είχε παρα χωρηθεί με σκοπό να την αξιοποιήσουν, κάτι που όμως δεν έγινε. 

Το επίμαχο θέμα έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς δημοτικές παρατάξεις είναι αποφασισμένες να αντιδράσουν δυναμικά και πραγματοποιούν αυτή την ώρα διαμαρτυρία έξω από το Ξενία Καρτερού, προκειμένου να εκφράσουν την αποφασιστικότητα τους να βάλουν φραγμό στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ. 




Όπως επισημαίνουν η ακτή, είναι και πρέπει να παραμείνει, ένας ελεύθερος χώρος θαλάσσιου μπάνιου, αναψυχής και περιπάτου. Είναι μια ακτή με πολλές μικρές τουριστικές μονάδες. Μια ακτή που στηρίζει την μικρή τουριστική επιχειρηματική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής. Είναι χώρος αρχαιολογικού ενδιαφέροντος αφού περιλαμβάνει τον αρχαιολογικό χώρο της Αμνισού, με το Ιερό Διός Θενάτα. Περιλαμβάνει το ΞΕΝΙΑ ΜΟΤΕΛ ΚΑΡΤΕΡΟΥ, ένα νεώτερο μνημείο αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της χώρας που κτίσθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 στη βάση μελέτης του αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη.










ΠΗΓΗ - CRETALIVE.GR
ΦΩΤ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............