ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΩΣ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΩΣ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

«…30 και πλέον επιχειρήσεις του Ρεθύμνου παρουσιάζουν σε αυτή την Γιορτή τα προϊόντα τους, τον κόπο τους, την διάθεσή τους για εξωστρέφεια.
Σε κάθε επιχείρηση, για κάθε προϊόν υπάρχει η συνάντηση του τοπικού προϊόντος  με την τεχνολογία, την σύγχρονη συσκευασία, αυτά τα στοιχεία αποτελούν το διαβατήριο του Ρεθεμνιώτικων προϊόντων για την Αγορά.
Τα προϊόντα του χαρουπιού, τα προϊόντα με  τα σαλιγκάρια, τα κρασιά, το μέλι, το τυρί, τα παξιμάδια, το λάδι, τα σαπούνια, τα παραδοσιακά γλυκά  αποτελούν εκτός των άλλων την αποτύπωση του Ιστορικού, Πολιτιστικού και Οικονομικού στίγματος του Ρεθύμνου και των περιοχών όπου παράγονται και αποτελούν την συνέχεια της ζωής μας μέσα στον χρόνο.

Τα προϊόντα μας αποτελούν την απάντηση στην ζωή και τις δυσκολίες της, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της συλλογικής μνήμης και μ’ αυτή την έννοια την ίδια την ποιότητα ζωής των Ρεθεμνιωτών  διαχρονικά.
Το Επιμελητήριο προσπάθησε και φέτος να συμβάλει στην άρτια διοργάνωση, ιδιαίτερα όσον αφορά τους εκθέτες και τα προϊόντα.
Με ενέργειες μας θα παρευρεθεί αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων και Ποτών Εξωτερικού (Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε.) και ο πρόεδρός της κ. Καρβέλλας Αριστοτέλης, με ότι αυτό συνεπάγεται καθώς επίσης θα παρευρεθεί αντιπροσωπεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Ε.Ε.) με τον πρόεδρό της κ. Βασίλη Κορκίδη.

Εκτός από το συμβολισμό σας θυμίζω ότι πριν από λίγο καιρό η Ε.Σ.Ε.Ε. και η ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ υλοποιούν πρόγραμμα πιστοποίησης των Εστιατορίων της Ευρώπης με πραγματικά Ελληνικά Προϊόντα με πιλοτικό πρόγραμμα πενήντα επιχειρήσεων και φιλοδοξούμε οι Κρητικές Επιχειρήσεις να είναι μπροστά.
Σε αυτή την προσπάθεια συμβάλει και το Επιμελητήριο Ρεθύμνου με την γνωριμία των Ρεθεμνιώτικων επιχειρήσεων και την διευκόλυνσή τους με παρατηρήσεις και υποδείξεις των ειδικών για την ευκολότερη πρόσβαση των προϊόντων μας στους δρόμους για την Ευρώπη.
Στην διάρκεια της έκθεσης θα υπάρχουν με πρωτοβουλία μας συναντήσεις Επιχειρήσεων που επιθυμούν να εξάγουν ή να ενημερωθούν για τον τρόπο, από τους φιλοξενούμενούς μας, επίσης θα πραγματοποιηθεί έρευνα μεταξύ των επισκεπτών μας σε τρεις γλώσσες για να έχουμε την γνώμη τους και τις παρατηρήσεις τους για να βελτιώνετε η διοργάνωση και ο θεσμός αυτός κάθε χρόνο.
Τέλος να ευχαριστήσουμε όλες και όλους για την συνεργασία, την Αντιπεριφερειάρχη κυρία Μαίρη Λιονή αλλά και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού κυρία Πέπη Μπιρλιράκη – Μαμαλάκη και τους συνεργάτες τους….»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............