Οι μαθητές συνέλεξαν μεγάλη ποσότητα τροφίμων, βρεφικές πάνες, είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και βρεφικά είδη ρουχισμού. Τα συλλεχθέντα είδη, αποστάλθηκαν με μεταφορική εταιρεία στα κεντρικά γραφεία του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Αθήνα την Πέμπτη 10 Απριλίου.

Σε δηλώσεις της, η Δντρια του Γυμνασίου Γαζίου Κα. Γκινούδη ανέφερε την ικανοποίηση αλλά και την χαρά της για την άμεση ανταπόκριση των μαθητών και δήλωσε ότι το Γυμνάσιο Γαζίου θα είναι αρωγό σε δράσεις αλληλεγγύης προς τις δοκιμαζόμενες ομάδες πληθυσμού. Από την άλλη πλευρά ο γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, συνεχάρη τα παιδιά για την αξιέπαινη πρωτοβουλία που δείχνει ξεκάθαρα την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας.

«Ως μέλος του συλλόγου αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος για την άμεση ανταπόκριση των παιδιών και ικανοποιημένος για την ευαισθησία που έδειξαν. Με τον τρόπο αυτό μας απέδειξαν ότι τις κρίσεις δεν μπορούμε να τις διαλέξουμε. Μπορούμε όμως να διαλέξουμε το πως θα τις αντιμετωπίσουμε. Αντιμετωπίζονται μόνο αν αναλάβουμε δράση. Το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί σαν κοινωνία και ατομικά, είναι να παραμένουμε σε αδράνεια. Μας απέδειξαν, ότι κανείς δεν πρέπει να μένει αβοήθητος. Με δράσεις κοινωνικού τύπου, σαν και αυτή, γινόμαστε καλύτεροι και ολοκληρωνόμαστε σαν άνθρωποι. Μας έδειξαν τον δρόμο για έναν σκοπό! Τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ασθενέστερων.

Μας έδειξαν τελικά τον τρόπο πώς να αναμετρηθούμε με τον φόβο… Τον φόβο της αβεβαιότητας, τον φόβο αδράνειας, τον φόβο της κοινωνικής απαξίωσης. Με την απόφασή τους αυτή, καθώς και παρόμοιες δράσεις που έχουν λάβει χώρα στο παρελθόν, όπως την συλλογή παιχνιδιών για την «Κίτρινη Αποστολή», την συλλογή τροφίμων και ρουχισμού για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαλεβιζίου, την συλλογή φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Μαλεβιζίου, μας δείχνουν τον δρόμο. Και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε, όλοι εμείς οι γονείς των παιδιών αυτών, υπερήφανοι, για το έργο τους και την προσωπικότητά τους. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την μεταφορική εταιρεία Τάλως και προσωπικά τον Κο Αρώνη, για την άμεση ανταπόκριση και την αφιλοκερδή μεταφορά των τροφίμων στην Αθήνα»
 δήλωσε.


ΠΗΓΗ: http://www.cretalive.gr/