ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΜΑΡΕΣ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΜΑΡΕΣ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από το ολοκαύτωμα των Καμαρών και για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Φαιστού σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο, τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Τοπικής Κοινότητας Καμαρών και την ενορία Καμαρών, πραγματοποίησαν εκδήλωση μνήμης στους πεσόντες αγωνιστές το Μάη του 1944.
Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 11 Μαΐου στις Καμάρες παραβρέθηκε  η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Φαιστού, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δ.Σ Φαιστού,  εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων, Πρόεδροι  τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων καθώς και τοπικοί σύλλογοι και φορείς από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαιστού.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμούς με αφορμή την ημέρα απεύθυναν, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας π. Λέανδρος,  η Δήμαρχος Φαιστού κ. Πετρακογιώργη, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Κουτεντάκης. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο υποψήφιος Διδάκτορας Θεολογίας κ. Αντώνης Κουτεντάκης, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η μαρτυρία του κ. Ιωάννη Χατζάκη που ως εκπρόσωπος οικογένειας Αντιστασιακών ανέφερε άγνωστες πτυχές για τα γεγονότα της εποχής εκείνης.
Η Δήμαρχος Φαιστού κ. Πετρακογιώργη σε δήλωση της τόνισε ότι με αφορμή τέτοιες εκδηλώσεις τιμής κρατάμε ακόμη και σήμερα ζωντανή τη μνήμη εκείνων που θυσιάστηκαν για την πατρίδα για να ζούμε εμείς ελεύθεροι. Ο  Δήμος Φαιστού, και τα χωριά του είχαν ανέκαθεν πλούσια ιστορία, ενώ τέτοιες εκδηλώσεις δίνουν την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να τη γνωρίσουν και να σεβαστούν εκείνους που τη δημιούργησαν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............