ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΟΡΙΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΒΟΑΚ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΟΡΙΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΒΟΑΚ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ - https://www.youtube.com/watch?v=fu4GqzUnBIM
Ένα πείραμα που αποδεικνύει με πρακτικό τρόπο την ανάγκη να γίνει μια αναπροσαρμογή των ορίων ταχύτητας στην εθνική οδό έκανε μια ομάδα Ηρακλειωτών που κατέγραψαν τα αποτελέσματα σε ένα ... διαφωτιστικό βίντεο. 
Όπως ανέφεραν πραγματοποίησαν έναν ... νόμιμο παραλογισμό εισπράτοντας βρισιές και απειλές από άλλους οδηγούς για να αποδείουν ότι τα όρια ταχύτητας που υπάρχουν απευθύνονται στην εποχή που στην Κρήτη κυκλοφορούσαν άλογα και ... άμαξες απευθύνοντας έκκληση στις αρμόδιες αρχές να πράξουν τα δέοντα 
"Την Κυριακη 25 Μαίου 2014 πήγαμε μια βόλτα 5 αυτοκίνητα απο το Ηράκλειο Κρήτης στον Άγιο Νικόλαο. Η βόλτα αυτή ηταν πειραματικού χαρακτήρα. Εφ'οσον πλέον λειτουργούν οι κάμερες στην εθνική οδό κινηθήκαμε απολύτως νόμιμα και με τις οδηγίες του ΚΟΚ. Δηλαδή δεν υπερβαίναμε τα όρια ταχύτητας αλλά δεν πατούσαμε και στην βοηθητική λωρίδα στη δεξιά πλευρά του δρόμου, στην οποία επιτρέπεται να πατήσεις μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και να σταματήσεις. Αποτέλεσμα ? Να διανύσουμε 64 χλμ σε 75', να δημιουργηθεί σε πολλά σημεία μποτιλιάρισμα και εκνευρισμός από τους διερχόμενους οδηγούς, σε βαθμό που να αισθανόμαστε ότι κινδυνεύουμε που οδηγούμε νόμιμα. Διορθώστε τα όρια ταχύτητας !!!
Αναφέρομενος στο ζήτημα των απαρχαιομένων οριον ταχύτητας ο Γιάννης Λιονάκης πρώην διευθυντής της ΕΛΠΑ και επικεφαλής της Κίνησης Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΑ. σημείωσε : 
"Είναι λογικά για την εποχή που έφτιαχναν τους δρόμους οι Γερμανοί το 1950. Σήμερα είναι παράλογα για τον απλούστατο λόγο αυτό που θέλουν οι σύγχρονες κοινωνίες και οι σύγχρονες μεταφορές το τετράπτυχο δηλαδή ποιότητα, ταχύτητα, οικονομία και ασφάλεια στις μεταφορές για κανένα λόγα δεν πραγματώνεται με αυτές τις συνθήκες και αυτούς τους δρόμους που έχουμε στο νησί μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............