1η ΚΟΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΧΑΝΔΡΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

1η ΚΟΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΧΑΝΔΡΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ


Οι Πολιτιστικοί φορείς του Κεντρικού και Νότιου άξονα του Δήμου Σητείας, σας προσκαλούν στην 1η Κοινή Εκδήλωση τους, στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στην υπέροχη τοποθεσία ΜΕΣΑ ΠΑΝΤΕΛΙ περιοχής Χανδρά .




Με αυτή την εκδήλωση, θέλουμε να συνδυάσουμε τον θρησκευτικό τουρισμό, τη γνωριμία με τα μνημεία και το τοπίο της περιοχής που είναι μοναδικού φυσικού κάλλους, τον εθελοντισμό, τα έθιμα και τη μουσική παράδοση μας. Επίσης να τιμήσουμε αυτούς που προσέφεραν στην περιοχή και να συσφίξουμε τις σχέσεις μας ώστε να προχωρήσουμε σε συνεργασίες που σκοπό θα έχουν ένα καλλίτερο αύριο για την επαρχίας μας


Πρόγραμμα Εκδήλωσης

08.00 Θεία λειτουργία στην Ιερό Ναό του Αφέντη Χριστού (πρόκειται για τοιχογραφημένο μεσαιωνικό Ναό )
Μετά το πέρας της θειας λειτουργίας θα προσφερθεί πρωινό.

Όλοι όσοι παρευρεθούμε θα προσφέρουμε την εθελοντική εργασία μας για τον καθαρισμό των πηγών και των εγκαταστάσεων που έγιναν με δωρεά του αείμνηστου συντοπίτη μας από τον Χανδρά του Ανυψητάκη Γιώργου (Αναγνώστη).

Στη συνέχεια θα στηθούν οι ψησταριές για να ψηθούν τα καλούδια που θα φέρουν όσοι έρθουν. Στον χώρο θα υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα και θα προσφερθεί ρακί και κρασί. Με την συνοδεία των ντόπιων οργανοπαιχτών που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας και θα έρθουν με τα όργανά τους, με φαγοπότι και διασκέδαση, θα προσπαθήσουμε να αναβιώσουμε τον εορτασμό της παλιάς Πρωτομαγιάς.




Η πρόσβαση στον τόπο των εκδηλώσεων μπορεί να γίνει μέσω της επαρχιακής οδού Σητεία - Πραισός - Μέσα Παντέλι (πριν τις ανεμογεννήτριες δεξιά ) και Σητεία - Χανδράς - Μέσα Παντέλι (στρίβουμε μετά τις ανεμογεννήτριες αριστερά-υπάρχει σχετική σήμανση). Σας περιμένουμε με χαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............