ΦΟΥΡΝΕΣ - ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΦΟΥΡΝΕΣ - ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ


Το χωριό Φουρνές του Δήμου Πλατανιά απέχει 15,5 χλμ ΝΔ από τα Χανιά και είναι χτισμένος στην πλούσια κοιλάδα του Κερίτη. Είναι το μεγαλύτερο πορτοκαλοχώρι του νομού. Έχει 663 κατοίκους.Σε 15΄ λεπτά περίπου ευρίσκεσαι με το αυτοκίνητο στις πολυάριθμες καταπληκτικές παραλίες όπως (Πλατανιάς, Αγία Μαρίνα) στη βόρια πλευρά του νησιού. Το χωριό βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο κάμπο με πορτοκαλιές. Κατά την περίοδο της ανθοφορίας μήνα Απρίλιο και Μαΐο των πορτοκαλιών οποιοσδήποτε περνάει, αισθάνεται την ευωδιαστή μυρωδιά των ανθών. Υπάρχουν επίσης και μεγάλοι ελαιώνες. 





Η Villa Ioanna βρίσκεται στο κέντρο του χωριού απέναντι από την μεγαλοπρεπή εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονος, όπου γιορτάζει στις 27 Ιουλίου και γίνεται γιορτή στο χωριό. Υπάρχουν επίσης τα παντοπωλεία, παραδοσιακά καφενεία (όπως ο Πλάτανος)και παραδοσιακές ταβέρνες για τους επισκέπτες,όπως η γνωστή Βουκαμβίλια με τα νόστιμα κρητικά φαγητά. Παραδοσιακός φούρνος από τις αρχές του 20ου αιώνα, Ιατρείο και φαρμακείο. Σε απόσταση 2 χιλιομέτρων υπάρχουν τράπεζες, ταχυδρομείο και αστυνομία. Το χωριό περιβάλετε από πολλά πανέμορφα χωριά επίσης και ορεινά (όπως Μεσκλά, Ζουρβά) όπου τα προτιμούν οι επισκέπτες για ποδηλασία και περιήγηση με τα μικρά τρενάκια. 





Στους μικρούς λόφους του, μπορεί ο επισκέπτης να κάνη περίπατο στην πανέμορφη φύση με την ησυχία και το κελάηδισμα των πουλιών. Το χωριό είναι πέρασμα πολυάριθμων τουριστών για την επίσκεψη τους, στην εκκλησία του Σωτήρα Χριστού, στη Σπηλιά Χοιρόσπηλιος και το φημισμένο φαράγγι της Σαμαριάς. Απέναντι από το χωριό, νότια σε απόσταση 12 χιλιομέτρων, φαίνονται τα μεγαλοπρεπή Λευκά Όρη με υψόμετρο 1820 μέτρα. Στους πρόποδες των, βρίσκεται το ξυλόσκαλο, όπου κατεβαίνεις για το μοναδικό Φαράγγι της Σαμαριάς. Διασχίζοντας το, ο επισκέπτης καταλήγει στο Εξωτικό Λυβικό Πέλαγος και στο χωριό Αγία Ρουμέλη με τις μοναδικές της παραλίες.













ΣΤΟΙΧΕΙΑ - http://fournes.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............