Ο ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΚΑΘΑΡΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ο ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΚΑΘΑΡΟΥ

Δύο πεζοπορίες διαφορετικού βαθμού δυσκολίας, μία εισαγωγική και μία για πολύ έμπειρους πεζοπόρους θα υλοποιήσει ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου στο οροπέδιο του Καθαρού, την Κυριακή, 9 Μαρτίου. 
Η Εισαγωγική πεζοπορία απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να έρθουν σε επαφή με την φύση και να μυηθούν σταδιακά στην μαγεία της πεζοπορίας μέσα σε αυτήν. Οι αρχάριοι πεζοπόροι θα κάνουν μια τρίωρη πανέμορφη κυκλική διαδρομή στην ανοιξιάτικη φύση στο καταπράσινο οροπέδιο με τα πολύχρωμα λουλούδια κάτω από τις χιονισμένες βουνοκορφές των Λασιθιώτικων ορέων.
Οι έμπειροι πεζοπόροι θα ξεκινήσουν την ανάβαση λίγο πριν την είσοδο στο Οροπέδιο του Καθαρού από τη θέση «ΔΑΜΑΚΑΣ» (1200μ). Θα ανέβουν από ασαφές βραχώδες μονοπάτι (με ενδιάμεσα τμήματα κατάβασης) με θέα τις Λασηθιώτικες Μαδάρες και μετά από 4Km και συνολική ανάβαση 490μ  θα  φτάσουν στην «ΠΛΑΤΙΑ ΚΟΡΥΦΗ» (1477μ) έχοντας πλέον θέα  τον κόλπο του Μιραμπέλου και το Λυβικό Πέλαγος. Θα περπατήσουν  για λίγο στην κορυφογραμμή και στη συνέχεια θα κατέβουν συνεχώς (ασαφές μονοπάτι) για 4Km μέσα από πρινόδασος έως τα 850μ.  Θα συνεχίσουν με ηπιότερη πλέον κατηφορική κλίση, μέχρι τον χωματόδρομο ο οποίος (μετά από μισή ώρα) θα τους οδηγήσει στον οικισμό «ΚΡΟΥΣΤΑΣ» (500μ). Η πορεία είναι 12, 5 Km και  υπολογίζεται να γίνει σε 6,5 ώρες ( χωρίς τις στάσεις) .
Πληροφορίες – εγγραφές: καθημερινά Δευτέρα- Παρασκευή 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου, Αβέρωφ 25 ( στοά),  τηλέφωνο 2810-344588 και στην ιστοσελίδα www.pezoporikos.gr, όπου υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής εγγραφής. 
CRETALIVE.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............