ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ... ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ... ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

... Στην εθνική μας περηφάνια
... Στην εθνική μας κούραση
... Στην αξιοπρέπεια μας
... Στην μνήμη των προγόνων μας
... Στα παιδιά μας.


Τελικά, όλα μια συνήθεια είναι. Όπως μας έκαναν και συνηθίσαμε να ζούμε σαν πολίτες σε συνθήκες εξαθλίωσης για να σωθεί η πατρίδα κατά τα λεγόμενα τους, έτσι πια, συνηθίσαμε να πηγαίνουμε και να βλέπουμε παρελάσεις όπου οι ανεπιθύμητοι και άρα επικίνδυνοι πολίτες, βρίσκονται σε απόσταση ασφάλειας και  μακριά από τους επισήμους-εκπροσώπους τους ,με κάγκελα και αστυνομία να χωρίζουν τους μεν από τους δε.
Παρόλα αυτά, εμείς εξακολουθούμε και δίνουμε το παρόν σε αυτές τις εκδηλώσεις.




Μια ακόμη παρέλαση στο Ηράκλειο για τον εορτασμό της εθνικής επετείου με πρωταγωνιστές και φέτος τα κάγκελα που ήδη έχουν στηθεί κατά μήκος των οδών από όπου και...πέρασαν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση και με στόχο από πλευράς αστυνομίας να αποφευχθούν ακραίες κινήσεις και τυχόν επεισόδια από ένθερμους πολίτες.



Ποια όμως τιμή μπορεί να αποδώσει κάποιος που καταδέχεται να στηθεί σε μια εξέδρα, που την περιστοιχίζουν κάγκελα, αποφεύγοντας τον λαό που υποτίθεται εκπροσωπεί.



Και αλήθεια ποιους τιμούν και για ποιους κρατούν ψηλά την σημαία και παρελαύνουν, συνοδεία των καθηγητών τους, και με την άδεια των κηδεμόνων τους, οι μαθητές και οι μαθήτριες, αυτού του τόπου;
Ποιους αγώνες τιμούν παρελαύνοντες και χειροκροτητές;
Εκείνους που εμείς και αυτοί τα τελευταία χρόνια δεν δώσαμε;
Τι εξυπηρετούν αυτού του είδους οι επετειακές εκδηλώσεις πλέον; Πιο εθνικό φρόνημα εξυψώνουν; Μιας πλειοψηφίας που συνεχώς σκύβει τι κεφάλι και αποδέχεται τα  πάντα εκχωρώντας δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών;


Και όλοι εκείνοι που στέκονται στις εξέδρες και ποιους χειροκροτούν; Τα παιδιά αυτού του λαού που αν δεν υπάρχουν κάγκελα και ΜΑΤ αδυνατούν να σταθούν απέναντι του;
Μα αυτός ο λαός δεν είναι άλλος από αυτόν που κάθε χρόνο δήθεν τιμούν. Είναι ένας λαός που αντιστάθηκε στο φασισμό, ένας λαός που πολέμησε για να ζει ελεύθερος, να αποφασίζει για το μέλλον του.
Τελικά, σεις που δήθεν μας εκπροσωπείται, αν ειλικρινά τιμάτε το λαό, σταθείτε δίπλα του, χωρίς τα κάγκελα να σας χωρίζουν.
Η υποκρισία περισσεύει…
Αν. Γερ.


ΣΤΟΙΧΕΙΑ - http://www.zarpa.gr/

ΦΩΤ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............