ΥΛΙΚΑ
1 λαγός κομμένος σε μερίδες
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κούπα κρασί
2 ντομάτες τριμμένες
2 φύλλα δάφνης
6-7 κόκκους πιπέρι
6-7 κόκκους μπαχάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι
να ζεστάνει.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα
κρεμμύδια και τα σοτάρουμε να αλλάξουν
χρώμα . Κόβουμε σε μερίδες τον λαγό, τον βάζουμε στην κατσαρόλα και τον
σοτάρουμε απ’ όλες τις μεριές.
Μετά σβήνουμε
με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί
και να πιει τα υγρά του. Προσθέτουμε
τη ντομάτα και ανακατεύουμε .
Βάζουμε τη δάφνη, το αλάτι,
τους κόκκους πιπέρι, το μπαχάρι και σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα
κρεμμύδια (ρίχνουμε και μια κούπα νερό αν το φαγητό δεν έχει αρκετό ζουμάκι). Να
έχουμε στο μυαλό μας ότι τα κρεμμύδια θα κατεβάσουν υγρά.
Μαγειρεύουμε πάντα σε σιγανή
φωτιά .μέχρι το φαγητό να ψηθεί και να μη λιώσουν τα κρεμμύδια.
Λίγα ακόμα για το λαγό στιφάδο…
Το λαγό δεν τον πλένουμε με
νερό αλλά με κρασί.
Παραδοσιακά στην Κρήτη , δε
σοτάρουν κρεμμυδάκια ούτε βάζουν ντομάτα. Τον σιγοψήνουν με κρασί.
Η επιλογή είναι δική μας!
Ο λαγός για να είναι νόστιμος
θέλει καλή παρέα!!
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ
Άλλο πράγμα ο λαγός με τα κρεμμύδια κι άλλο ο λαγός στιφάδο...
ΑπάντησηΔιαγραφή