ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΤΖΟΥΛΑΚΗΣ - ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ ΔΥΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΤΖΟΥΛΑΚΗΣ - ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ ΔΥΟ

... Του Κώστα θ. Βασιλάκη

Πού να το περίμενε ο ήρωας ταγματάρχης Μιχάλης Τζουλάκης, που έδωσε τη ζωή του στις 21Μαΐου 1941 υπερασπιζόμενος το Μεγάλο Κάστρο, από τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές, ότι 72 χρόνια μετά θα… έπινε τον καφέ του με τους νέους και τις νέες αυτής της πόλης. Του Κώστα Θ. Βασιλάκη
Το Ηράκλειο απέδωσε την οφειλόμενη τιμή στον υπερασπιστή του.
 Η οδός όπου έπεσε μαχόμενος πήρε το όνομά του, ενώ αργότερα τοποθετήθηκε μια σεμνή επιτύμβια πλάκα με τη μορφή του στο σημείο που πότισε με το αίμα του.


 Εκεί λοιπόν δημιουργήθηκε μια καφετέρια από τις εκατοντάδες που υπάρχουν στο Ηράκλειο, την πόλη των καφέ και των μπαρ, πολλά εκ των οποίων λειτουργούν χωρίς άδεια. Παρά τις αντιδράσεις η δημοτική αρχή δεν πράττει απολύτως τίποτα, προκειμένου να αποκατασταθεί η προσβολή στον ήρωα ταγματάρχη.

 
 

Είναι εξάλλου γνωστό ότι το Ηράκλειο τα τελευταία χρόνια είναι μια πόλη όπου έχει κυριαρχήσει η… κουλτούρα της καφετέριας και της νύχτας, και σε αυτή χώρεσαν και τον υπερασπιστή της πόλης.

 
Οι αντιδράσεις Μέσων Ενημέρωσης και πολιτών της πόλης είναι έντονες, αλλά ο δήμος δεν κάνει απολύτως τίποτα και η ντροπή δεν έχει τελειωμό.

ΠΗΓΗ - tvxs.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............