ΧΟΧΛΟΙ ΜΕ ΧΟΝΤΡΟ
( του χόντρου κάθε κουταλιά θέλει και το χοχλιό της,
όπως κάθε κοπελιά τον αγαπητικό της)
ΥΛΙΚΑ
Περίπου 40 χοχλοί
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 φλιτζάνια χόντρο
(χοντροαλεσμένο σιτάρι)
6 -7 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι ντομάτα
τριμμένη (ή πελτέ)
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε
σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει με αλάτι
και προσθέτουμε τους χοχλιούς.
Τους
αφήνουμε να βράσουν για πέντε λεπτά και
τους αδειάζουμε σε κρύο νερό. Τους
πλένουμε πολύ καλά .
Σε
άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι
ψιλοκομμένο με το λάδι. Προσθέτουμε
τους χοχλιούς και τους αφήνουμε να
ψηθούν για 5 λεπτά. Μετά τους βγάζουμε
και τους αφήνουμε προσωρινά σε ένα
πιάτο.
Στην
ίδια κατσαρόλα που έχει μείνει το λάδι
και το κρεμμυδάκι προσθέτουμε την
ντομάτα. Την αφήνουμε 5 λεπτά να βράσει
και προσθέτουμε το νερό. Όταν πάρει
βράση , προσθέτουμε το χόντρο , το αλάτι
, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Τα
μαγειρεύουμε 15 με 20 λεπτά και αν χρειαστεί
προθέτουμε ζεστό νερό. Μετά βάζουμε
τους χοχλιούς και τους αφήνουμε να
ψηθούν για άλλα 15-20 λεπτά. Το φαγητό
μένει ελαφρώς ζουμερό.
Αν θέλουμε
μαζί με τη ντομάτα βάζουμε λίγη κομμένη
πιπεριά ή αγγινάρα ή κολοκύθι.
Μπορούμε
αντί για χόντρο να βάλουμε ρύζι.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου