... ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ - ΧΟΝΔΡΟΣ ΜΕ ΧΟΧΛΙΟΥΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

11zon_created-GIF

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25B4%25CE%25B9%25CE%25BF+%25CE%25BA%25CF%2581%25CE%25B7%25CF%2584%25CE%25B7
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

... ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ - ΧΟΝΔΡΟΣ ΜΕ ΧΟΧΛΙΟΥΣ

ΧΟΧΛΟΙ ΜΕ ΧΟΝΤΡΟ
( του χόντρου κάθε κουταλιά θέλει και το χοχλιό της,
όπως κάθε κοπελιά τον αγαπητικό της)

1801026_395839113886212_1850750365_n

ΥΛΙΚΑ

Περίπου 40 χοχλοί
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 φλιτζάνια χόντρο (χοντροαλεσμένο σιτάρι)
6 -7 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη (ή πελτέ)
Αλάτι
Πιπέρι

1908974_395839520552838_488735214_o

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει με αλάτι και προσθέτουμε τους χοχλιούς.
Τους αφήνουμε να βράσουν για πέντε λεπτά και τους αδειάζουμε σε κρύο νερό. Τους πλένουμε πολύ καλά .
Σε άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το λάδι. Προσθέτουμε τους χοχλιούς και τους αφήνουμε να ψηθούν για 5 λεπτά. Μετά τους βγάζουμε και τους αφήνουμε προσωρινά σε ένα πιάτο.
Στην ίδια κατσαρόλα που έχει μείνει το λάδι και το κρεμμυδάκι προσθέτουμε την ντομάτα. Την αφήνουμε 5 λεπτά να βράσει και προσθέτουμε το νερό. Όταν πάρει βράση , προσθέτουμε το χόντρο , το αλάτι , το πιπέρι και ανακατεύουμε. Τα μαγειρεύουμε 15 με 20 λεπτά και αν χρειαστεί προθέτουμε ζεστό νερό. Μετά βάζουμε τους χοχλιούς και τους αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 15-20 λεπτά. Το φαγητό μένει ελαφρώς ζουμερό.


Αν θέλουμε μαζί με τη ντομάτα βάζουμε λίγη κομμένη πιπεριά ή αγγινάρα ή κολοκύθι.

Μπορούμε αντί για χόντρο να βάλουμε ρύζι. 

1911385_395838820552908_543631781_o

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad