ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΗΤΕΙΑ: 15-01-2014 Β’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ Ε-MAIL: b_dimotiko_sitias@hotmail.com 
papaioannou_kyr@cyta.gr 
Πληροφορίες τηλ. 6947847650 
 
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Olλοένα και πιο μεγάλο γίνεται το πρόβλημα της έλλειψης δασκαλου στο Ε2 του 2ου δημοτικού Σητείας.  Ο Δντης της πρωτοβάθμιας ΛασιΘίου κος Μπαρμπεράκης  ανέφερε για προσωρινή  λύση με τις υπερωρίες η οποία όμως γίνεται μόνιμη λύση. Πράγμα που δεν το ανέχονται πλέον οι γονείς. 


 
Αγαπητοί γονείς, Όπως γνωρίζετε από την αρχή της χρονιάς τα προβλήματα είναι πάρα πολλά (Κτηριακά, πυρασφάλεια, υπόστεγο γυμναστικής, ελλείψεις ειδικοτήτων που καλύφτηκαν με μεγάλες καθυστερήσεις, μη λειτουργία του ολοήμερου), με αποκορύφωμα την έλλειψη δασκάλου στο τμήμα Ε2 της πέμπτης τάξης από τις 3 Δεκεμβρίου 2013. Τα προβλήματα αυτά έχουν αναφερθεί εγγράφως στις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης αλλά δεν είχαν την τύχη μέχρι σήμερα να απαντηθούν. Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κύριος Εμμ. Μπαρμπεράκης μας υποσχέθηκε λύση εδώ και 6 εβδομάδες χωρίς αποτέλεσμα. Στη συνάντηση που έγινε μαζί του στο σχολείο μας, παρουσία του Προέδρου και Μελών του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, των γονέων των μαθητών της Ε2, της Αντιπεριφεριάρχου Λασιθίου κυρίας Πελαγίας Πετράκη, του Αντιδημάρχου Σητείας κυρίου Μιχαήλ Αντωνιδάκη, του Προέδρου και της Γραμματέως του Συλλόγου Διδασκόντων Σητείας «Μύσων» και της Διευθύντριας του σχολείου μας και Δημοσιογράφων δεσμεύτηκε ότι το κενό θα καλυφθεί προσωρινά για μια εβδομάδα με υπερωριακή απασχόληση και υποσχέθηκε να δώσει μόνιμη λύση με πρόσληψη ή μετακίνηση δασκάλου. Μέσα στην διορία δόθηκε για την λύση έγιναν κάποιες προτάσεις για λύσεις από τον Σύλλογο Διδασκόντων και την Σύμβουλο οι οποίες έπεσαν στο κενό. Αντί αυτών ο κύριος Μπαρμπεράκης προέβει σε μόνιμη κάλυψη των κενών με υποχρεωτική υπερωριακή απασχόληση των δασκάλων του σχολείου, εμπαίζοντας ουσιαστικά όλους τους παρευρισκόμενους στην συνάντηση και τους δασκάλους που εθελοντικά προσφέρθηκαν αδαπάνως να καλύψουν τα κενά για μία εβδομάδα. Θεωρούμε ότι η στάση του μας προσβάλει όλους, δεν δίνει λύση στα προβλήματά μας και πρέπει να απαντηθεί με δυναμικές κινητοποιήσεις από ΟΛΟΥΣ τους γονείς, διότι τα προβλήματα του σχολείου μας αφορούν όλους. Σήμερα η έλλειψη δασκάλου είναι στο Ε2, αύριο μπορεί να είναι στο δικό σας τμήμα. Την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2014, έγινε έκτακτη Γενική Συνέλευση και αποφασίστηκαν τα παρακάτω. 
 
1. Στις 16 Ιανουαρίου στις 08:30 το πρωί να γίνει συνάντηση με την κυρία Σύμβουλο και τηλεφωνική επικοινωνία με τον κύριο Εμμ. Μπαρμπεράκη και τον κύριο Απ. Κλινάκη όπως επίσης γραπτή ενημέρωση σας. 
 
2. Επίσκεψη αντιπροσωπίας Συλλόγου Γονέων και γονέων στην Περιφερειακή Διεύθυνση εκπαίδευσης. 
 
3. Την Παρασκευή αποχή των μαθητών από τα μαθήματα και διαμαρτυρία έξω από το Σχολείο από όλους τους γονείς και τα παιδιά μας. Επίσης θα δοθεί συνέντευξη/παρουσίαση του προβλήματος στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια.
 
 4. Την Δευτέρα κατάληψη της περιφερειακής Διεύθυνσης εκπαίδευσης. Αντιλαμβανόμαστε ότι όλοι έχουμε περιορισμένο χρόνο αλλά είναι απαραίτητη η Συμμετοχή όλων μας στις κινητοποιήσεις. Το πρόβλημα της περαιτέρω υποβάθμισης του Σχολείου μας είναι γενικότερο και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Είναι υποχρέωσή μας ως γονείς να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από το να γίνουν τα πειραματόζωα και θύματα της αυθαιρεσίας του καθενός. 
 
Για τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ο Πρόεδρος Κυριάκος Παπαϊωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............