ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ


Μία σημαντική δράση κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης πραγματοποίησε η ομάδα Νηπιαγωγοί εν δράσει του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος» χθες Πέμπτη στο σχολικό χώρο του συγκροτήματος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου.




Οι κατασκευές του σεμιναρίου που πλάστηκαν με αγάπη και κόπο, με υλικά που προμήθευσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος», θα διατεθούν τις μέρες αυτές των γιορτών στα παιδιά που νοσηλεύονται στις παιδιατρικές κλινικές των Νοσοκομείων του Ηρακλείου.




Μία ομάδα νηπιαγωγών της πράξης μας έδειξε ότι οι εκπαιδευτικοί αποτελούν ευαισθητοποιημένη στα κοινωνικά προβλήματα επαγγελματική ομάδα με καθημερινές δράσεις προσφοράς. Η ιδέα τους να σκεφτούν όχι μόνο τους μικρούς μαθητές τους, που βρίσκονται αυτές τις μέρες στα σχολεία και θα πάρουν την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη κατασκευή από τα χέρια του/της εκπαιδευτικού, αλλά και τους μαθητές που εξαιτίας των  προβλημάτων υγείας θα περάσουν τις χριστουγεννιάτικες γιορτές στο χώρο μίας παιδιατρικής κλινικής ήταν εξαιρετική.



Επίσης το σεμινάριο είχε ως στόχο να εκπαιδευτούν οι συμμετέχοντες/ουσες σε μια συγκεκριμένη τεχνική διακόσμησης ενός αντικειμένου που ονομάζεται «decoupage», δημοφιλέστατη κατά τον 17ο και 18ο αιώνα. Η τεχνική έβρισκε απήχηση σε πολλά πρόσωπα της Ιστορίας και της Τέχνης, όπως η Μαρία Αντουανέτα, ο Λόρδος Βύρων, ο Matisse, o Picasso κ.λ.π.

Οι εκπαιδευτικοί που γνώρισαν αυτή την τεχνική στο σεμινάριο θα μπορούν να την εφαρμόσουν μαζί με τους μαθητές τους στο σχολείο, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες που οι κατασκευές των Χριστουγέννων έχουν την τιμητική τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............