ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΑΡΚΑΔΙ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΑΡΚΑΔΙ

Συμμετοχή πολιτιστικού συλλόγου Φαλλελιανών ''Η Δημιουργία'' στο διήμερο συνέδριο Πολιτισμικές Συνιστώσες στην Διαμόρφωση του Σύγχρονου Κρητικού Πολιτισμού που Διοργάνωσε η Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή, της Πρωτοβουλίας Υπό Σύσταση παγκρητιας ένωσης πολιτιστικών συλλόγων στο Αρκάδι.








Η Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή, της Πρωτοβουλίας για την ίδρυση Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων, οδηγεί τις πολύμηνες διαδικασίες που εξελίσσονται ένα χρόνο και πλέον προς την ολοκλήρωση τους.

Έτσι υλοποιεί τις δύο βασικές αποφάσεις 150 πολιτιστικών συλλόγων από όλη την Κρήτη, που είναι προϊόν δεκάδων συναντήσεων, συσκέψεων, διαβουλεύσεων και διεργασιών:





Οι εργασίες του Συνεδρίου διεξήχθησαν το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 στους χώρους της Ιεράς Μονής Αρκαδίου τους οποίους μας παραχώρησε ευγενικά η Μητρόπολη Ρεθύμνου.

Οι βασικοί άξονες μέσα από τους οποίους οι ομιλητές αντλούν την θεματολογία τους, έχουν συνταχθεί με σκεπτικό την ανίχνευση και ανάδειξη όλων εκείνων των διαχρονικών στοιχείων που διαμορφώνουν την εικόνα και το επίπεδο του σύγχρονου Κρητικού Πολιτισμού καθώς και των συνθηκών ανάπτυξης και λειτουργίας των Πολιτιστικών Συλλόγων.




Ομιλητές του Συνεδρίου ήταν διακεκριμένοι επιστήμονες, ιστορικοί, πολιτισμολόγοι, κοινωνιολόγοι, συγγραφείς, ερευνητές, καλλιτέχνες αλλά και πρόσωπα που ασχολούνται έμπρακτα με το πολιτιστικό κίνημα στην Κρήτη.

Οι διαδικασίες τόσο του Συνεδρίου όσο και της ίδρυσης της Παγκρήτιας Ενωσης Πολιτιστικών Συλλόγων είναι ανοικτές για όλους τους πολιτιστικούς Συλλόγους της Κρήτης.

Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου  λειτουργήσε έκθεση υλικών από την δράση των πολιτιστικών Συλλόγων.



περισσοτερα για τον Πολ. Συλλογο δείτε εδω https://www.facebook.com/Faleliana.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............