ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΨΙΛΑΚΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΨΙΛΑΚΗ

Κατάμεστη από κόσμο ήταν σήμερα η αίθουσα της Ανδρόγεω που παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Νίκου Ψιλάκη «Δύο φεγγάρια δρόμο».
Για το βιβλίο μίλησαν οι καθηγητής ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιάννης Κουγιουμτζάκης, D.E.A. Νεοελληνικής Φιλολογίας και κριτικός λογοτεχνίας, Ζαχαρίας Κατσακός και ξεναγός Γεωργία Καρβουνάκη.
«…Μα αυτό σου ζητώ κι εγώ, κανείς δεν αντέχει τους μονότονους κόσμους. Να τον κάμεις πολύχρωμο. Να βάλεις και κίτρινο πλάι στο γαλάζιο. Και πορτοκαλί. Και κόκκινο. Όσα χρώματα σηκώνει το ζωνάρι της Παναγιάς κι ακόμη περισσότερα. Κι  αν καταφέρεις  να δώσεις λάμψη  από την ψυχή σου και φως από τα μάτια σου, η ζωγραφιά θα ζωντανέψει, θα γίνει λιβάδι γεμάτο λουλούδια. Θα το βλέπεις και θα λες στο Θεό : δώσε μου, Κύριε, μάτια να τον βλέπω τον κόσμο, μύτη να τον οσφραίνομαι, αυτιά  ν΄ ακούω  το τραγούδι της μέλισσας, χέρια να χαϊδεύω  το βελούδο του.  Και θα σου αποκριθεί ο Θεός πως το λιβάδι σου είναι μικρό ακόμη. 
Για να σε χωρέσει πρέπει να το μεγαλώσεις, να το μακρύνεις  και να το φαρδύνεις, να φυτέψεις όλα τα λουλούδια που έπεμψε στη γη, μαργαρίτες , ζουμπούλια, ρόδα , κατιφέδες ,αγιοκλήματα, γιασεμιά, όλα ανακατωμένα. Κι αφού τα φυτέψεις κι αυτά, θα ξαναπείς τα ίδια λόγια στο Θεό. Και θα σου δώσει κι εκείνος την ίδια απόκριση: βάλε κι άλλο χρώμα , φύτεψε κι άλλα λουλούδια, ξεχέρσωσε κι άλλο λιβάδι, μεγάλωσε το, κάμε τον κόσμο πολύχρωμο. Μέχρι που θα καταλάβεις πως το λιβάδι που σπέρνεις και καλλουργάς δεν είναι μόνο για σένα. Κι η ζωγραφιά που χρωματίζεις δεν είναι μόνο δική σου », απόσπασμα από το βιβλίο «Δύο φεγγάρια δρόμος».





Ο Νίκος Ψιλάκης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας πολλών λογοτεχνικών και λαογραφικών βιβλίων.
Έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις και βραβεία, ανάμεσα στα οποία είναι το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για το έργο " Μοναστήρια και Ερημητήρια της Κρήτης " και το Βραβείο " Νίκος Καζαντζάκης " για την προσφορά του στα γράμματα.






ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............