Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Χθες 4-11-2013 ομάδα εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε Διαθεσιμότητα της Περιφέρειας Κρήτης, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο γραφείο του Υφυπουργού Εργασίας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, ενώ του κατέθεσαν υπόμνημα με τα αιτήματα τους. Το Υπόμνημα των εκπαιδευτικών αναφέρει τα παρακάτω: Μετά την άδικη απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει τις ειδικότητές μας στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και να μας θέσει για δεύτερη φορά σε καθεστώς διαθεσιμότητας με νέα διαπιστωτική πράξη σας καταθέτουμε το βασικό μας αίτημα για λειτουργία τομέων- ειδικοτήτων στην τυπική δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την επαναφορά μας στις οργανικές μας θέσεις για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών που υπάρχουν (λειτουργία Γ΄ τάξης ΕΠΑΛ και Β΄τάξης ΕΠΑΣ). Διανύουμε ήδη τον τέταρτο μήνα στο καθεστώς της διαθεσιμότητάς μας, αγωνιζόμαστε καθημερινά για το αυτονόητο και κεκτημένο δικαίωμα στην εργασία. Σ' ένα συγκεχυμένο πολιτικό σκηνικό με καθημερινή απώλεια αξιών αντιλαμβανόμαστε πλήρως τι εστί απαξίωση, προδοσία, ανασφάλεια, παραλογισμός και κυρίως ΑΔΙΚΙΑ. Βιώνουμε καθημερινά εμπαιγμό και συνέπειες επικοινωνιακών κυβερνητικών τακτικών, δηλώσεων και διαρροών στον τύπο που δημιουργούν εντυπώσεις πλήρους αποκατάστασής μας ενώ εμείς ,τρεισήμιση μήνες μετά, βρισκόμαστε στο περιθώριο χωρίς καμιά αξιοποίηση. 





- Μετά την εφαρμογή νομικών αποφάσεων που επέτρεψαν την επιστροφή συναδέλφων μας στο σχολείο κι έδωσαν ελπίδα για την αποκατάσταση της αδικίας οι νέες τακτικές του ΥΠΑΙΘ οδηγούν σε νέες δικαστικές περιπέτειες κυρίως όμως σε ψυχική και προσωπική εξόντωση πολιτών – λειτουργών απαραίτητων για τη διαμόρφωση Παιδείας και Πολιτισμού στη Χώρα μας. Με πλήρη βεβαιότητα ότι η αναγκαιότητα μας είναι αναμφισβήτητη εφ' όσον οι μαθητές των ειδικοτήτων μας στη Γ΄ τάξη είναι χωρίς καθηγητές (ούτε ικανοποιητικός αριθμός ωρομισθίων προσελήφθη) θεωρούμε ότι καμιά λογική δε δικαιολογεί την απαξιωτική περιθωριοποίηση έντιμων λειτουργών ιδιαίτερα από μια ηγεσία που έχει ευθύνη για τη διαμόρφωση παιδείας.




Σε ό,τι αφορά ειδικότερα θέματα απορρόφησής μας καταγγέλλουμε ότι: 1. Ενώ υπήρχε διαβεβαίωση ότι 325 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων σε ΙΕΚ και ΣΕΚ θα καλυφθούν αποκλειστικά από εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα με το υπ' αρ. 151930/17-10-2013 Έγγραφο του ΥΠΑΙΘ αυτό αναιρείται. Επίσης με το υπ' αρ.11.2/7680/31-10-2013 Έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης οι ανάγκες αυτές θα καλυφθούν με αποσπάσεις άλλων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 2. Ενώ υπήρχε διαβεβαίωση ότι θα μεταταχθούν εκπαιδευτικοί με αξιοποίηση του δεύτερου πτυχίου τους με το υπ' αρ. 151930/17-10-2013 Έγγραφο του ΥΠΑΙΘ αυτό αναιρείται. 3. Είναι ιδιαίτερα άδικη η μοριοδότηση με διάκριση διορισθέντων με ΑΣΕΠ εφ' όσον οι διορισμοί στην εκπαίδευση πάντα γινόταν με αξιοκρατικά κριτήρια και αδιάβλητη εφαρμογή της νομοθεσίας. Ιδιαίτερα γι αυτές τις ειδικότητες, πριν τον ΑΣΕΠ προαπαιτούμενο ήταν το παιδαγωγικό πτυχίο και η αξιολόγηση γινόταν στην απόκτηση αυτού του τυπικού προσόντος. Λαμβάνοντας υπόψη σας την υποβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την κατάργηση των κλάδων μας και την αναίτια απομάκρυνση μας από το λειτούργημα μας αναμένουμε άμεσα τις ενέργειες σας για την αποκατάσταση της αδικίας και την κάλυψη των εκπαιδευτικών- κοινωνικών αναγκών που δημιουργήθηκαν στην Επαγγελματική Εκπαίδευση.





Α.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............