Με πορείες και αντιδράσεις το πρώτο άνοιγμα την Κυριακή των καταστημάτων στο Ηράκλειο. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Με πορείες και αντιδράσεις το πρώτο άνοιγμα την Κυριακή των καταστημάτων στο Ηράκλειο.



Αν και το 63% των εμπορικών συλλογών σ’ όλη τη χώρα αποφάσισαν να μην ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή, αρκετά καταστήματα στο κέντρο του Ηρακλείου άνοιξαν και κυρίως τα πολυκαταστήματα. 


Στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων. Οι διαδηλωτές κατέληξαν στο σημείο απ' όπου ξεκίνησαν μέσω των οδών Δικαιοσύνης και Δαιδάλου.
Η πορεία ήταν πολύ χαλαρή έκλεισαν μόνο δύο μεγάλα πολυκαταστήματα στο κέντρο του Ηρακλείου, τα οποία μετά το τέλος της πορείας άνοιξαν και δούλεψαν κανονικά.




Από την πλευρά της, η αστυνομία είχε λάβει μέτρα για την αποφυγή πιθανών εντάσεων, αλλά η παρουσία της στο κέντρο της πόλης είναι πολύ διακριτική. 
Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με ανακοίνωση του στήριξε  την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, στον κλάδο του εμπορίου, στην οποία προχώρησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) διαμαρτυρόμενη για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή και συμμετείχε στις κινητοποιήσεις.



Στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου αναφέρεται ότι «Τρόικα, Μνημόνιο και Δανειστές, κουνώντας την Κυβέρνηση ως μαριονέτα, νέκρωσαν την οικονομία και κατάργησαν όλα μας τα δικαιώματα, έρχονται τώρα να καταργήσουν την Κυριακή - αργία, γυρίζοντας το εργασιακό ρολόι εκατό χρόνια πίσω».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............