ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΘΡΑΨΑΝΟ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΘΡΑΨΑΝΟ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Έκθεση με τίτλο «Cerameus: Αγγειοπλαστική – Κεραμική Κρήτης, Κύπρου & Ανατολικού Αιγαίου» διοργανώνει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας στο Θραψανό, το μεγαλύτερο αγγειοπλαστικό κέντρο της Κρήτης, από την Παρασκευή 4 έως την Κυριακή 6 Οκτωβρίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης αγγειοπλαστικής, της τέχνης που χάνεται στα βάθη των αιώνων, θα πραγματοποιηθούν αυτήν την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 6:00μ.μ. στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Καταστήματος Θραψανού.
Ο πολιτισμός και η ιστορία συναντούν την παράδοση και το μεράκι για να συνθέσουν δημιουργικά σύγχρονα αριστουργήματα. Έτσι, περίτεχνες δημιουργίες από τους φημισμένους Θραψανιώτες αγγειοπλάστες αγκαλιάζονται με πανέμορφα κεραμικά προϊόντα της Λέσβου και της Κύπρου και σας καλούν να τα θαυμάσετε με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.


Στην έκθεση, που θα λειτουργεί 5:30μ.μ. – 9:30μ.μ. στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Καταστήματος Θραψανού, συμμετέχουν τα αγγειοπλαστικά εργαστήρια του Θραψανού, της Μυτιλήνης και της Λάρνακας Κύπρου. Η έκθεση πραγματοποιείται στo πλαίσιo του έργου «Κεραμεύς - Δράσεις προσαρμογής της παραδοσιακής αγγειοπλαστικής – κεραμικής στο σύγχρονο επιχειρείν» που υλοποιούν οι Δήμοι Μινώα Πεδιάδας, Λέσβου και Λάρνακας στo πλαίσιo του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδα – Κύπρος 2007 -2013.

Παράλληλα, θα φιλοξενηθεί και η Κινητή Έκθεση Χειροποίητου Κεραμικού Κρήτης – Κύπρου & Ανατολικού Αιγαίου, που δημιουργήθηκε από τους Δήμους Μινώα Πεδιάδας, Λέσβου και Λάρνακας για την προβολή, την ανάδειξη και την ενίσχυση της αγγειοπλαστικής τέχνης. Η Κινητή Έκθεση θα βρίσκεται στο ισόγειο του Δημοτικού Καταστήματος Θραψανού μέχρι τις 18 Οκτωβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............