Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΙΒΙΖΙΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΚΡΗΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΑΝΤΩΝΙΟ ΜΙΧΕΛΙΔΑΚΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΙΒΙΖΙΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΚΡΗΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΑΝΤΩΝΙΟ ΜΙΧΕΛΙΔΑΚΗ



Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, ο δήμος Μαλεβιζίου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, τιμησε  τον μεγάλο Κρητικό Δάσκαλο, Επαναστάτη και πολιτικό Αντώνιο Μιχελιδάκη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 11 π.μ. στη Ροδιά (στην είσοδο του χωριού) και περιλαμβάνι επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Αντωνίου Μιχελιδάκη, κατάθεση στεφάνων και ομιλία για τη ζωή και το γενικό έργο του Μεγάλου Κρητικού, από τον Dr Μανόλη Δρακάκη, Προϊστάμενος των Γενικών Αρχείων του Κράτους Νομού Ηρακλείου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Β. Κεγκέρογλου, ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκης, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας, σύσσωμη η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Ροδιάς, οι απόγονοι του Αντωνίου Μιχελιδάκη και πλήθος κατοίκων του οικισμού.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στους αγώνες του Αντωνίου Μιχελιδάκη, παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα στον εγγονό του, Γιάννη Μιχελιδάκη.


 Ο Αντώνιος Μιχελιδάκης, ο διαπρεπής φιλόλογος και αγωνιστής που διετέλεσε Πρωθυπουργός της Κρητικής Πολιτείας και Υπουργός των μετέπειτα Ελληνικών Κυβερνήσεων, συνδέθηκε στενά με τη Ροδιά καθώς επέλεξε την περιοχή για δεύτερη κατοικία του. Είναι δε αξιοσημείωτο ότι στην παλαιά Οθωμανική Έπαυλη την οποία αγόρασε και αναστήλωσε, συνήθιζε να δέχεται τους υψηλόβαθμους προσκεκλημένους του, μεταξύ αυτών και τον Ύπατο Αρμοστή της Κρητικής Πολιτείας, Πρίγκιπα Γεώργιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............