ΚΑΝΩ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΝΩ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ο Δήμος Ηρακλείου έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια ένα πρόγραμμα προώθησης του ποδηλάτου στην πόλη, απευθυνόμενος και στους μόνιμους κατοίκους της αλλά και στους επισκέπτες της. Παράλληλα με την πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής αφορμή για την έναρξη αυτής της προσπάθειας υπήρξε η ολοκλήρωση μιας σημαντικής παρέμβασης στην παραλία της πόλης οπού μέσα από τα έργα που έγιναν αποδόθηκαν στους δημότες χώροι περιπάτου και αναψυχής.

 Το πρόγραμμα βιώσιμης κινητικότητας με ποδήλατα ξεκίνησε το Πάσχα του 2010 με ένα πρώτο σταθμό 100 ποδηλάτων στην περιοχή Καράβολα στην παραλία της πόλης. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες  καθώς διαθέτει ποδήλατα διαφόρων τύπων. Η λειτουργία του εντατικοποιείται του θερινούς μήνες, ενώ το χειμώνα παραμένει ανοικτός τα Σαββατοκύριακα. Ο δεύτερος σταθμός   βρίσκεται στο κέντρο της πόλης κάτω από μια πύλη των ενετικών τειχών της πόλης μας (Πύλη Ιησού ή Καινούργια Πόρτα) διαθέτει 30 ποδήλατα πόλης και απευθύνεται σε ενήλικους που είτε θέλουν να κάνουν την βόλτα τους, είτε χρησιμοποιούν το ποδήλατο μέσα στην πόλη  κάνοντας παράλληλα τις δουλειές τους. 




Τρίτος σταθμός λειτουργεί στο υπόγειο δημοτικό παρκινγκ της παλαιάς Λαχαναγοράς απέναντι από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, διαθέτει 15 ποδήλατα πόλης και απευθύνεται κυρίως στους χρήστες του παρκινγκ. Ο τέταρτος σταθμός συμβολίζει την προσπάθεια μας για περιφερειακή ανάπτυξη του αθλητισμού αλλά και άλλων δράσεων μας καθώς βρίσκεται στη έδρα ενός πρώην Καποδιστριακού δήμου το Βενεράτο, το οποίο έχει πλέον συνενωθεί με το Ηράκλειο. Διαθέτει 10 ποδήλατα και λειτουργεί σε συνεργασία τοπικών φορέων.
Ο δανεισμός των ποδηλάτων σε όλους τους σταθμούς είναι δωρεάν. Απαιτείται η συμπλήρωση ειδικής φόρμας και η επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου.
Όλοι οι σταθμοί βρίσκονται κοντά σε χώρους στάθμευσης οχημάτων. Επίσης μέσα  στο κέντρο της  πόλης  υπάρχουν τέσσερα σημεία στάθμευσης ποδηλάτων. Σήμερα τα μέλη του προγράμματος αυτού αριθμούν περίπου τα 3000 τακτικά ή περιστασιακά.
Παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που ισχύει για όλους τους δήμους στοχεύουμε στη επέκταση του προγράμματος με νέους σταθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............