ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΠΕΙΣ ΩΣ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΤΙΣ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΠΕΙΣ ΩΣ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΤΙΣ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

Ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Σύλλογος Σητείας διοργανώνει στο Πολύκεντρο του Δήμου Σητείας, στις 16 Οκτωβρίου στις 19:00 ομιλία με τίτλο «Από τις Άλπεις ως την Κρήτη».

Ομιλητής θα είναι ο βραβευμένος Αυστριακός Ορειβάτης Albert Precht.

Ο κος Precht θα μιλήσει και θα προβάλει υλικό από τις ορειβατικές του αποστολές σε διάφορα μέρη του κόσμου αλλά και από τις αναρριχήσεις του στα βουνά μας.

Καλούνται όσοι αγαπούν τα βουνά και την περιπέτεια να μην χάσουν την παρουσίαση αυτή.




ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

O Albert Precht γεννήθηκε σε ένα αγρόκτημα στο βουνό Bischofshofen κοντά στο Σάλτσμπουργκ. Είναι οδηγός βουνού και δάσκαλος του σκι.

Κατά την δειάρκεια πέντε δεκαετιών δράσης, έχει κάνει αμέτρητα ταξίδια για αναρρίχηση σε όλο τον κόσμο, στα οποία συμπεριλαμβάνονται περισσότερες από 1000 πρώτες αναβάσεις σε κάθετους τοίχους από γρανίτη.

Είναι φανατικός υποστηρικτής της άποψης, να χρησιμοποιούνται όσο το δυνατόν λιγότερες από τις νέες εφευρέσεις και υλικά κατά την διάρκεια της αναρρίχησης, καθώς πιστεύει πως η χρήση της νέας τεχνολογίας μειώνει την δυσκολία και αμβλύνει την αίσθηση της περιπέτειας κατά την διάρκεια μιας ανάβασης.

Έχει εργαστεί σαν οδηγός αναρρίχησης σε πολύ δύσκολες αναβάσεις, καθώς και σε ταινίες. Η βιογραφία του «A Thousand Way» κυκλοφόρησε το 2003. Το 2013 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «UP».

Σε αναγνώριση της δράσης του, έλαβε το χρυσό βραβείο MERIT του Σάλτσμπουργκ το 2003 και το 2010 του απενεμήθη το βραβείο του Βασιλιά Αλβέρτου γνωστό και ως Νόμπελ της ορειβασίας.

Πληροφορίες: (6973357549 Αργύρης Σφενδουράκης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............