Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Ηρακλείου πρότεινε και φέτος μια διαφορετική περιπλάνηση στην περιοχή του Λάκκου (περιοχή υγειονομικού) απο τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου. Με εικαστικά, μουσικά, θεατρικά δρώμενα, με αρχιτεκτονικέs ιστορικές και κοινωνιολογικέs προσεγγίσεις. Ανέδειξαν μηνύματα και αξίες που εμπεριέχουν αυτοί οι τόποι και μαζί με τιs δικέs μας αναζητήσεις επαναπροσδιόρισαν την πρόταση τους για την πόλη.
Εγιναν Αφηγήσεις από τον καθηγητή πανεπιστήμιου Κρήτης Γιάννη Ζαϊμάκη και ακούστηκαν μουσικές από την ομάδα του Γιάννη Παξιμαδάκη που συνδιάστηκαν για να μας ταξιδέψουν στον Λάκκο των αρχών του 20ου αιώνα.
Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου απο τις 20.00 έως τις 22.00μ.μ. στη συμβολή των οδών Σπιναλόγκας και Ταξιάρχου Μαρκοπούλου, πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα ΙΥΤΤΟΣ... Κάθε Πέμπτη Κύριε Γκρην" Μια τρυφερή ανθρώπινη κωμωδία που έχει ως θέμα τη μοναξιά και τις σχέσεις που μπορούν να αναπτυχθούν ανάμεσα σε δυο ανθρώπους από διαφορετικές γενιές και διαφορετικούς κόσμους.
Στην Αθέατη πόλη συμμετείχαν...
Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Ηρακλείου., Σύλλογος Έκτακτων και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, Σύλλογος Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού. minoistas, Πολιτιστικός Σύλλογος Λάκκου, Θαλασσόκοσμος, Θεατρική Ομάδα ΙΥΤΤΟΣ, Eικαστική Oμάδα 4ground, Πανεπιστήμιο Κρήτης Τμήμα Κοινωνιολογίας και άλλες ομάδες πολιτών.
Στην αυγή του εικοστού αιώνα το Hράκλειο είναι ένα αναπτυσσόμενο εμπορικό κέντρο που συνδέεται διά θαλάσσης με τις σημαντικότερες πόλεις-κόμβους της ανατολικής Mεσογείου.
H διασταύρωση του ανατολικού και δυτικού πολιτισμικού στοιχείου είναι συνεχής και εξαιρετικώς ενδιαφέρουσα. H ανάπτυξη του φαινομένου της πορνείας παίρνει μεγάλες διαστάσεις λόγω της φτώχειας και της ταυτόχρονης παρουσίας των στόλων των Mεγάλων Δυνάμεων, που οδηγεί νέες κοπέλες για λόγους επιβίωσης προς αυτή την κατάσταση
Ο Λάκκος αρχίζει να παρακμάζει στα χρόνια της δικτατορίας του Mεταξά και σύμφωνα με το μελετητή σταματά να λειτουργεί τη δεκαετία του 1960 με την εφαρμογή διατάγματος για την αποσυμφόρηση αστικών περιοχών
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΘΗΝΑ.ΑΝΔ...
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ - Η ΑΘΕΑΤΗ ΠΟΛΗ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΕΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου