ΕΝΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΡΟΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΡΟΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Στο χωριό Ροδιά του Δήμου Μαλεβιζίου συστάθηκε ένας Αγροτικός Γυναικείος Συνεταιρισμός με την επωνυμία 
«Κερά Ροδέα».



Το χωριό αναφέρεται ως ChieraRodea σε σχεδιάγραμμα του Βασιλικάτα του 1618 και αργότερα στην τουρκική απογραφή του 1671 με το όνομα Rodya στην επαρχία Μαλεβιζίου με 9 χαράτσια, γι αυτό έχει και δυο ονομασίες Ροδιά &Ρογδιά. Το κανονικό είναι το πρώτο και το όνομα το πείρε από τα πολλά κόκκινα ρόδα (τριαντάφυλλα) που υπήρχαν στην περιοχή.





Μιλώντας η πρόεδρος του συναιτερισμού κα Κατερίνα Κωστούλα μας λέει...
Σκαλίζοντας την Ιστορία και συνδέοντας την παράδοση και τις ρίζες μας με το μέλλον φυτέψαμε 200 κατακόκκινες τριανταφυλλιές και παράγουμε με τις παλιές αυθεντικές συνταγές, γλυκό και λικέρ τριαντάφυλλο, ροδοζάχαρη και σιρόπι.  Καθώς και όλα τα παραδοσιακά εδέσματα του τόπου μας.
Στους δύσκολους όμως καιρούς που περνά ο τόπος μας οι δυνατότητες για προγράμματα και παροχές είναι από ελάχιστες έως και μηδενικές. Το άλμα που ξεκινήσαμε να κάνουμε είναι, όπως μας λένε πολλοί, παράτολμο.  Εμείς όμως ξέρουμε πως σαν Έλληνες μόνο στα δύσκολα μεγαλουργούμε.






Έτσι σκεφτήκαμε να ζητήσουμε από μια ομάδα προσωπικής ανάπτυξης, που γίνεται στην Ροδιά, να μας δώσει τα παραμύθια που είχε γράψει να τα εκδώσουμε και τα έσοδα να πάνε για  αγορά του εξοπλισμού ώστε να  μπορέσουν από την μια οι 22 γυναίκες του συν/σμού να δουλέψουν μα κι από την άλλη να βγει  το μήνυμα ότι ακόμα σκεφτόμαστε και ενεργούμε με διάθεση, ενθουσιασμό και  φαντασία παρά τις φιλότιμες προσπάθειες πολλών να μας κάνουν να ξεχάσουμε ακόμα και ποιοι είμαστε.




Πιστεύοντας ακράδαντα ότι επιτυχία είναι: «το μεγαλύτερο καλό στον περισσότερο αριθμό ανθρώπων» αποφασίσαμε να κάνουμε προπώληση της έκδοσης ώστε να σας δώσουμε την  ευκαιρία αγοράζοντας από πέντε βιβλία και πάνω να γίνετε χορηγοί του συνεταιρισμοί και το όνομά σας να φιλοξενηθεί στις σελίδες του βιβλίου.
Τα «13 Παραμύθια και μια αλήθεια» αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου  είναι ιστορίες αλλαγής καθημερινών ανθρώπων  μέσα από το  πρίσμα του παραμυθιού που θα σας συγκινήσουν, θα σας προβληματίσουν και ίσως σας παρακινήσουν να πάρετε την απόφαση να γράψετε το δικό σας παραμύθι. Παράλληλα είναι και ένα εξαιρετικό δώρο που μπορείτε να κάνετε στους αγαπημένους σας και να τους βοηθήσετε πραγματικά.
Το μήνυμα αυτό μπορείτε να το μεταφέρετε και στους φίλους σας που ίσως και εκείνοι να θέλουν να προαγοράσουν βιβλία.







Με αγάπη
Η πρόεδρος του Συν/σμού «Κερά Ροδέα»
Κατερίνα Κωστούλα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............