ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΡΟΥΣΩΝΑ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΡΟΥΣΩΝΑ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ




Την 1η Γιορτή Μήλου οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρουσώνα «Νέα Γενιά», την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία του χωριού (πλατεία Αγίας Τριάδας) και προσκαλεί όλο τον κόσμο να παρευρεθεί για να κεραστεί κρουσανιώτικα μήλα καθώς και διάφορα γλυκά με βάση το μήλο. Το μήλο του Κρουσανιώτικου Λιβαδιού είναι γνωστό σε όλη την Κρήτη γεγονός που αποτέλεσε την αφορμή της διοργάνωσης της συγκεκριμένης γιορτής. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί και γυναίκες του χωριού θα παρουσιάσουν πρωτότυπες συνταγές με κύριο συστατικό το μήλο. Έπειτα θα ακολουθήσει διαγωνισμός μηλόπιτας με διακεκριμένους κριτές και τέλος (επειδή γιορτή χωρίς μουσική και χορό δεν γίνεται) θα ακολουθήσει ένα κρητικό γλέντι με όλους τους Κρουσσανιώτες καλλιτέχνες.



Tην Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η 2η Πλατωνική Διαδρομή του Μίνωα (Ζώμινθος,Λιβάδι,Κρουσώνας). Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι ο Πεζοπορικός Ομιλος Ηρακλείου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρουσώνα ‘’Νέα Γενιά’’ και ο Δήμος Μαλεβιζίου.


Λεωφορεία για τη μετάβαση στην αρχαία Ζώμινθο που αποτελεί την αφετηρία της πεζοπορίας θα ξεκινήσουν:


από τη Χανιόπορτα στα ΚΤΕΛ στις 8:00
από το δημαρχείο Μαλεβιζίου στο Γάζι στις 8:20
από την πλατεία Αγ.Τριάδας στον Κρουσώνα στις 8:20





Αιτήσεις συμμετοχής στον Πεζοπορικό Όμιλο Ηρακλείου: Αφέρωφ 25 από 20:00 - 22:00 (τηλ.2810344588) και ηλεκτρονικά στο sitewww.pezoporikos.gr.Συμμετοχή ανά άτομο 8,00 ευρώ. Παρέχεται υγιειονομική κάλυψη από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Ταυτόχρονα με την πεζοπορία διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο εκδήλωση στην πλατεία του Κρουσώνα με θέμα την 1η γιορτή του μήλου. Στο Λιβάδι θα γίνει ένα μικρό κέρασμα (μήλα,τυρί,παξιμάδι,ρακί) στους πεζοπόρους και στον Κρουσώνα το υπόλοιπο.


CRETALIVE.GR

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............